„Rusijos valdžia tai pripažino.“ Surasta silpnoji vieta. Prasideda smūgiai  ()

Rusijos valdžia tai pripažino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gubernatoriai viešai pripažino, kad regionai negali pasikliauti Rusijos oro gynyba, o turi patys atremti Ukrainos bepiločius orlaivius.

Karo studijų instituto (ISW) duomenimis, Ukrainos bepiločių orlaivių atakos Rusijos teritorijos viduje ir toliau daro spaudimą Rusijos oro gynybos sistemoms ir verčia RF karinius vadus teikti pirmenybę ribotiems oro gynybos ištekliams, kad būtų galima aprėpti, jų nuomone, svarbius taikinius.

Gegužės 6 dienos palydovinėse nuotraukose matyti mažiausiai septynios vidutinio nuotolio žemė-oras raketų sistemos „Pancir-1“, saugančios Rusijos valdovo Vladimiro Putino rezidenciją Valdajuje.

[Vokietija] Kavos aparatas. Aukščiausios kokybės ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai!
3911 6

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Maskvos strategijų ir technologijų analizės centro vadovas ir Rusijos gynybos ministerijos civilinės patariamosios tarybos narys Ruslanas Puchovas liepos 16 d. pareiškė, kad tokia „žiedininė“ oro gynybos zona neturi prasmės plačiu  mastu, nes leidžia Ukrainos bepiločiams orlaiviams apeiti Rusijos oro gynybos aprėptį ir smogti iš neapsaugotų krypčių.

Analitikai pastebi, kad rusai, matyt, neturi pakankamai oro gynybos sistemų, kad galėtų apsaugoti visus svarbiausius įrenginius šalies vakaruose. R. Puchovas paragino Rusijos kariuomenę įgyvendinti naujovišką, decentralizuotą požiūrį į Rusijos įrenginių apsaugą nuo Ukrainos bepiločių orlaivių ir perspėjo, kad gynėjų dronai greičiausiai prasiskverbs toli į Rusijos Federaciją.

 

Oro gynybos problemų fone rusai pradėjo formuoti mobilias ugnies grupes, kokias Ukraina sėkmingai dislokavo, kad apsisaugotų nuo Rusijos dronų „Shahed-136/131“ atakų. Tačiau Rusijos Federacija dar neišdėstė šių grupių reikiamu mastu, kad galėtų pakankamai apsaugoti svarbiausius objektus vakaruose.

 

„Nuolatinis spaudimas Rusijos oro gynybos sistemai privedė prie to, kad atskiros regioninės valdžios institucijos aiškiai pareiškė, jog Rusijos įmonės ir vietos valdžios institucijos negali pasikliauti Rusijos federaline oro gynyba ir turi užtikrinti savo kovos su dronais pajėgumus“, – rašo ISW.

R. Puchovas pasiūlė Rusijos kariuomenei dislokuoti lengvųjų orlaivių parką, kad perimtų Ukrainos dronus. Tačiau šias pastangas apsunkins žemas lengvųjų orlaivių RF gamybos lygis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()