Pirmą kartą taip arti. „Jie matė Rusijos karinius povandeninius laivus ir dar daugiau“  ()

Galės dislokuoti savo karines pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV tarpžemyniniai strateginiai bombonešiai pirmą kartą surengė mokomąjį skrydį Suomijoje, pasienyje su Rusija, pranešė Suomijos gynybos pajėgų spaudos tarnyba.

„Sekmadienį, liepos 21 d., du JAV bombonešiai B-52 „Stratofortress“ skrido Suomijos oro erdvėje. Skrydžiai buvo mokomosios veiklos dalis. Bombonešius palaikė trys JAV degalų papildymo lėktuvai“, – sakoma tarnybos pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle X.

Norvegijos laikraščio „The Barents Observer“ duomenimis, į šiaurę, Laplandijos link, skrendantys B-52 priartėjo prie Kolos pusiasalio iš pietvakarių, kiek tik galėjo. Ten bombonešiai apsuko ratą ir vėl grįžo į pietus.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Maišytuvai virtuvės plautuvei, „Xiaomi“ ir kt. belaidės ausinės, energijos stotelės, 5000W pjūklas (Video)
2516 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) 304 nerūdijančio plieno maišytuvai virtuvės plautuvei

2) „VIOLEWORKS“ - 5000W galios akumuliatorinis pjūklas

3) „Xiaomi Redmi Buds 6S“ - belaidės ausinės

4) „K1“ - belaidės ausinės su 8GB RAM ir LED jutikliniu ekranu

5) „POPDEER S500“ - 500W, 518,4Wh portabili energijos stotelė

6) „BlitzWolf BW-BTS8“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

Išsamiau

Lėktuvų pilotai galėjo matyti beveik visą pusiasalį, kuriame dislokuoti Rusijos raketiniai povandeniniai laivai, taip pat Olenijos aerodromą, iš kurio paprastai kyla strateginiai bombonešiai Tu-95MS smogti Ukrainai. Skrendant per Suomiją JAV lėktuvą lydėjo grupė Suomijos karinių oro pajėgų naikintuvų F/A-18.

„Tai normalus bendradarbiavimas, vykdomas NATO valstybės narės teritorijoje, ir tai demonstruoja pagrindinį gynybos ir atgrasymo bendrumą“, – mokomuosius skrydžius pakomentavo Suomijos gynybos ministras Antti Häkkänenas.

Liepos pradžioje Suomijos parlamentas patvirtino bendradarbiavimo gynybos srityje susitarimą ir suteikė JAV prieigą prie 15 karinių objektų. Pagal susitarimą JAV galės šiuose objektuose dislokuoti savo kariuomenę ir techniką. Suomijos valdžios institucijos rūpinsis amerikiečių naudojamų objektų saugumu.

 

Abi šalys bendradarbiavimo gynybos srityje susitarimą pasirašė praėjusių metų gruodžio 18 d. Kaip rašo „Reuters“, susipažinusi su susitarimu, tarp 15 objektų yra keturios oro pajėgų bazės, karinis uostas ir geležinkelis šalies šiaurėje. Karinės įrangos sandėliai bus įrengti palei geležinkelio bėgius, vedančius į Rusijos sieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(3)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()