„Atšaukiama.“ Kremliui tokio pažeminimo dar nebuvo niekada  ()

Bijodama „gedimų“ ir „gaisrų“, Rusija atšaukia karinio jūrų laivyno dieną suplanuotą didelių laivų paradą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2017 metais Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriuo atnaujinama tradicija Sankt Peterburge surengti pagrindinį karinio jūrų laivyno paradą, minint Rusijos karinio jūrų laivyno dieną. Nuo tada karo laivai kasmet plaukia parade Rusijos karinio jūrų laivyno dienos garbei. Kasmetinė šventė vyksta paskutinį liepos sekmadienį. Šiais metais šventė būtų vykusi liepos 28 d.

Tačiau Kremlius mirtinai išsigando. Pirmą kartą nuo 2017 metų didelių karo laivų paradas atšauktas. Tai milžiniškas pažeminimas Putinui.

Nors oficialios informacijos nėra, šiemet pagrindinis paradas su didesniais laivais Kronštate buvo atšauktas, tuo tarpu Sankt Peterburge, prie Nevos upės, vyks tik mažesnis renginys, pranešė rbc.ru, remdamasis Rusijos laikraščio „Fontanka“ šaltiniais.

[Vokietija] Tik 89€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Ribotas kiekis (Video, „Liectroux HCR-09“)
2309 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kronštato miesto (uostamiesčio, esančio 30 km į vakarus nuo Sankt Peterburgo) administracija apie atšaukimą vietos pareigūnams pranešė trumpame pranešime, taip pat apie tai pranešė Rusijos žiniasklaida, remdamasi anoniminiu šaltiniu.

„Informuojame, kad Kronštate nebus karinio jūrų laivyno parado. Kiti šventės renginiai vyks pagal planą“, – rašoma pranešime.

Šiemet parade dalyvaus tik 12 Rusijos karinio jūrų laivyno laivų ir mažesnių laivų. Be to, branduolinių povandeninių laivų nebus, rašoma cituojamame leidinyje, kuriame pažymima, kad didelis povandeninių laivų medžiotojas „Admirolas Levčenko“ ir branduolinis povandeninis laivas „Tambovas“ jau paliko Kronštato miestą.

 

Praėjusiais metais parade dalyvavo 45 laivai ir povandeniniai laivai bei 3000 karių.

Antradienį, liepos 16 d., Nevos upėje įvyko pirmoji parado repeticija, prie molo prisišvartavo kariniai laivai, praneša leidinys „Fontanka“.

Rusijos laivynas yra Ukrainos pajėgų taikinys nuo pat karo pradžios. Yra tikimybė, kad Rusijos saugumo tarnybos atakų prieš parade dalyvaujančius Rusijos laivus riziką laiko labai didele.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(0)
(100)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()