„Nekvailiokite.“ Jie pasuko į Baltarusiją. Keliami naikintuvai (Video)  ()

Jie perkrauna ukrainiečių oro gynybos sistemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinė vadovybė keičia bepiločių orlaivių naudojimo taktiką. Apie tai pasakojo karybos ekspertas, atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas.

Jis pažymėjo, kad tai gali būti dėl nedidelio gaminamų bepiločių orlaivių skaičiaus (atrodo, kad dėl to yra problemų), taip pat dėl ​​piroksilino trūkumo (tai yra vienas iš sprogmenų komponentų, kurių Rusija negamina, o perka).

„Galbūt Rusijos Federacija dar turi bepiločių orlaivių, bet jiems nėra kovinių užtaisų. Dabar rusai dažniausiai paleidžia bepiločių orlaivių būrį, į kurį įeina atakos koviniai bepiločiai orlaiviai su stipriu sprogstamu užtaisu, ir be jo, kuriuose greičiausiai dėl aerodinamikos yra balastas ir žvalgybiniai dronai. Akivaizdu, kad dronai-kamikadzės atlieka ugnies misiją, žvalgybiniai dronai stebi mūsų oro gynybos sistemą ir, galbūt, objektyviai kontroliuoja kovinių bepiločių orlaivių taikinių sunaikinimą, o skrendantys be sprogmenų perkrauna mūsų oro gynybos sistemas, kadangi radaras neatskiria, ar yra kovinė galvutė, ar ne, tiesiog mato droną“, – sako karo ekspertas.

[Vokietija] Kavos aparatas. Aukščiausios kokybės ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai!
3911 6

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis pažymėjo, kad per ankstesnes atakas prieš kelias dienas dronai tiesiog dingo iš radarų. Kariškiai teigia, kad jie galėjo tiesiog nukristi kur nors Ukrainos teritorijoje, nes baigėsi kuras ir bepiločiai nebebuvo kontroliuojami. Dabar aktyvios dronų paieškos tęsiasi tose vietose, kur jie dingo iš radarų matomumo zonos.

 

„Jau buvo 4 atvejai, kai bepilotis orlaivis įsuko į Baltarusijos teritoriją ir nukeliavo link Vitebsko, Rusijos Federacijos link. Priminsiu, kad „šahedui“ užtenka degalų 900 km, tad visai gali būti, kad bepiločiai gali grįžti per Baltarusiją į pradinį aerodromą, kad vėliau būtų galima juos vėl paleisti.

Kiekvieną kartą, kai į Baltarusijos oro erdvę patenka bepilotis orlaivis, baltarusiai iškelia naikintuvą ar sraigtasparnį ir jį palydi.

Taip neseniai dronas pralėkė virš Baltarusijos Gomelio ir nukeliavo į Vitebską, esantį RF teritorijoje.  Baltarusiai žino, susitinka ir kaskart lydi“, – priduria O. Ždanovas.

Anot jo, reikia pasirūpinti, kad dronai nepasuktų priešingu maršrutu ir nepatektų į Ukrainą iš Žitomiro, Rivnės ar Kyjivo regionų, tai yra iš šiaurės.

 

„Tai mums pavojingiausia šioje ituacijoje“, – pabrėžė atsargos pulkininkas.

Jis taip pat priminė žodžius, kuriuos A. Lukašenka pasakė liepos 3-iąją iškilmingoje kalboje Baltarusijos nepriklausomybės dienos proga.

„Jis sakė, kad ukrainiečiai nežaistų pasienyje, jog baltarusiai, neduok Dieve, nepanaudotų jėgos prieš Ukrainą. Šiuo atveju norėčiau pasakyti baltarusiams: nekvailiokite, nes Ukraina turi dronų ir sukaupusi daug patirties juos naudojant (ypač SBU, Vasilijus Maliukas jau atidarė visą naftos perdirbimo gamyklų naikinimo frontą), o Mozyro gamykla yra tiesiog 30 km nuo mūsų sienos“, – apibendrino Olegas Ždanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(7)
(62)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()