Tai oficialu. Tuskas skelbia galingą žinią. Į Ukrainą atvyks Lenkijos naikintuvai  ()

„Tai gali užtrukti apie pusę metų.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministras pirmininkas Donaldas Tuskas šių metų liepos pradžioje paskelbė, kad Lenkija gali atiduoti Ukrainai naikintuvus MiG-29. Tačiau jis nenurodė datos, kada tiksliai tai įvyks. Galimą pristatymo laiką interviu Ukrainos agentūrai „Ukrinform“ nurodė buvęs Lenkijos krašto apsaugos ministras Janušas Oniškevičius.

Prisiminkime, kad liepos mėnesį vykusioje Donaldo Tusko ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio konferencijoje Lenkijos ministras pirmininkas pareiškė norįs padėti ukrainiečiams parūpinant daugiau naikintuvų MiG-29. Iki šiol Varšuva į Kyjivą išsiuntė 10 tokio tipo mašinų. Tačiau tolimesnė parama būtų teikiama laikantis vienos sąlygos. D. Tuskas paskelbė, kad lenkiški MiG-29 į Ukrainą keliaus tik tada, kai NATO sąjungininkai parodys pasirengimą juos pakeisti kitais naikintuvais.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Trimeriai, kelioniniai šaldytuvai, pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis, JAV specialistų rekomenduojamos ergonomiškos kėdės ir kt.
2459 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzMax BM-CS1“ - monitoriaus šviesos juosta su RGB

2) 304 nerūdijančio plieno maišytuvas virtuvės plautuvei

3) „Newtral MagicH002“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

4) „Mudiro“ - kelioniniai 21/25 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

5) Pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis

6) „VIOLEWORKS“ - 1880W trimeris, su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

„Likusių lenkiškų MiG-29 perdavimas Ukrainai priklausys nuo juos pakeisiančių F-35 lėktuvų pristatymo į Lenkiją grafiko. Manau, tai gali užtrukti apie pusę metų“, – interviu „Ukrinform“ sakė J. Oniškevičius. Buvusio gynybos ministro teigimu, Ukrainos kariuomenė papildomais naikintuvais iš Lenkijos bus sustiprinta tik 2025 metais.

Kyjivo laukiamų MiG-29 istorija siekia 1970-uosius. Pirmasis tokio modelio orlaivio skrydis įvyko 1977 m., o serijinė jo gamyba prasidėjo kitą dešimtmetį – 1983 m.

 

Sovietinių MiG varomąją jėgą užtikrina du ‚Klimov RD-33“ varikliai, kurie, generuodami beveik 49,5 kN trauką, pagreitina orlaivį iki maksimalaus 2,3 macho greičio, t.y. virš 2400 km/val. Didžiausias šio naikintuvo pasiektas aukštis yra 17,5 km, o jo skrydžio nuotolis su pirminiu degalų baku yra 1750 km.

Tačiau svarbi detalė yra tai, kad lenkiški MiG-29 iš esmės skiriasi nuo savo pagrindinės versijos kolegų. Taip yra dėl 2011 m. „Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr. 2“ atlikto modernizavimo. Jo dėka lenkų orlaiviai įgijo modernią avioniką su duomenų magistrale „MIL-Std-1553B“, patobulintu borto kompiuteriu ir papildoma radijo stotimi RT-8200 ryšiui pagerinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()