„Laikyti frontą, kai vienam kilometrui yra 6–8 žmonės, tiesiog nerealu“  ()

Batalionai neturėjo sunkiosios ginkluotės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolo teigimu, 44 kilometrų pločio sektorių be sunkiosios ginkluotės laikė tik keturi per mažai sukomplektuoti batalionai.

Gegužės 10 d. Rusijos kariuomenė pradėjo antrą galingą Charkivo puolimą ir pirmosiomis dienomis, net valandomis sugebėjo pasistūmėti kelis kilometrus nuo sienos. To priežastys – didžiulis šią kryptį gynusios 125-osios sausumos gynybos brigados pajėgų ir išteklių trūkumas, interviu UP sakė buvęs brigados vadas generolas leitenantas Arturas Gorbenko.

[Vokietija] Tik 89€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Ribotas kiekis (Video, „Liectroux HCR-09“)
2309 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Aktyvūs priešo veiksmai prasidėjo apie 4 valandą ryto: artilerija, raketų smūgiai, aviacija pradėjo puolimą beveik per visą sąlyčio liniją, kurią gynė mūsų brigada“, – prisimena jis.

Anot A. Gorbenko, brigados gynybos linija buvo 44 kilometrai – nuo ​​Travianskio rezervuaro kairiajame flange iki Seversky Doneco upės dešinėje. Šią liniją gynė keturi per mažai sukomplektuoti batalionai: trys buvo ką tik grįžę iš sunkių kovų Donbase, ketvirtasis, priešingai, neturėjo jokios kovinės patirties.

„Vinicos bataliono pajėgos buvo didžiausios – kiek daugiau nei 70 proc. Mano dviejuose etatiniuose batalionuose buvo 60 proc. karių, o 415-ajame šaulių batalione – 50 proc.“, – sakė jis.

 

Generolas tvirtina, kad jam pavaldūs batalionai iš tikrųjų neturėjo sunkiosios ginkluotės: tik 82 mm minosvaidžių bateriją ir šaulių batalione būrį su dviem minosvaidžiais.

„Pastiprinimui turėjome tik penkis pabūklus ir tris tankus. Batalionai padarė viską, kas įmanoma ir neįmanoma Tačiau laikyti frontą, kai vienam kilometrui yra 6–8 žmonės, tiesiog nerealu“, – aiškina A. Gorbenko.

Pasak pareigūno, jo padaliniai aptiko priešo pajėgų susikaupimą prie sienos, ir ši informacija buvo perduota vyriausiajai vadovybei.

 

„Sprendimai, kuriuos priėmėme vykdant gynybinį mūšį, turi būti patvirtinti brigados vado disponuojamų pajėgų ir priemonių skaičiumi. Jų nepakako gynybai tokio puolimo metu“, – pažymi A. Gorbenko.

Generolas ypač piktinasi, kad viešojoje erdvėje visa kaltė dėl pirmosios kovų dienos nesėkmės suverčiama 125-ajai brigadai. Be to, yra ir Vovčansko krypties problemų, už kurias, kaip jis teigia, brigada nebuvo atsakinga. Jis pažymi, kad brigada gynė Lypcų sritį, o Vovčanskas yra daug toliau į rytus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: