Atskrenda Kremliaus „juodoji gulbė“. Rusijoje kai kas nutiko  (2)

„Tikėkis geriausio, bet ruoškis blogiausiam“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putino režimas teigia, kad problemų dėl šviesos Rusijoje kilo dėl Rostovo AE turbinos generatoriaus gedimų. Tačiau elektros energija į trečiąsias šalis vis dar  eksportuojama, todėl patys rusai lieka be elektros.

Tai labai papiktino gyventojus, ir jie net išėjo į spontanišką mitingą. Buvęs Ukrainos saugumo tarnybos karininkas Ivanas Stupakas „24 kanalui“ sakė, kad šis atvejis Kremliui gali virsti „juodąja gulbe“ ir išprovokuoti rimtus procesus.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Puikios saulės panelės, lazeriniai nivelyrai, „Xiaomi“ orų stotelės, išmanieji laikrodžiai ir kt.
3090 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux FSP200“ - 200W portabilios saulės panelės

2) 16 linijų lazeriniai nivelyrai su 2 baterijomis

3) „Xiaomi DUKA Atuman THmini“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

4) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas su baterija ir įkrovikliu

5) „Rogbid Tank M3“ - išmanusis laikrodis

6) „FunWater SUPFR01D“ - pripučiamos SUP irklentės

Išsamiau

Dingusi šviesa yra vienintelis dalykas, privertęs rusus išeiti į gatvę. Nei karas, nei artimųjų žūtys, nei interneto blokavimas ir kelionių į užsienį apribojimai visiškai neskatino Rusijos gyventojų mitinguoti.

Ivano Stupako nuomone, elektros vartojimo ribojimas gali tapti „juodąja gulbe“, kuri privers rusus ką nors daryti su Kremliaus valdžia. Jie jau pradėjo blokuoti gatves, nes vieni žmonės neturi šviesos 2 – 3 valandas per dieną, kiti – tris dienas. Rusijos gyventojai nepatenkinti tuo, kad genda maistas ir baisiai karšta.

„Ukrainos vadovybė yra sukoncentravusi dėmesį į tai, kad dronais būtų sunaikinti energetikos objektai, kurie tiekia elektros energiją Rusijos karinei vadovybei: štabams ir didelėms karių grupuotėms, radiolokacinėms stotims, gynybos pramonės įmonėms, gamykloms, kuriose lydomas metalas ir gaminami tankai“, – sakė buvęs saugumo karininkas.

 

Jei nėra lydomo metalo, nėra pagamintų detalių, jei nėra detalių, tai nėra ir sukomplektuotų ginklų. Be to, svarbu smogti ir itin svarbiems valstybiniams objektams. Pavyzdžiui, projektavimo biurams ar tyrimų centrams, kuriuose kuriami raketų maketai. Nėra šviesos – neveikia kompiuteriai ir spausdintuvai. Atitinkamai sustoja technologinis procesas. Tokia yra pagrindinė užduotis.

 

Tačiau yra ir „šalutinis“ efektas bandymas išprovokuoti Rusijos žmones protestams, kad jie blokuotų kelius ir sukurtų socialinės įtampos židinius. Anot Stupako, Ukraina gyvena pagal seniai nusistovėjusią taisyklę: tikėkis geriausio, bet ruoškis blogiausiam.

„Todėl ruošiamės tam, kad nėra jokių aplinkybių, kurios galėtų priversti Rusijos civilius gyventojus ką nors keisti Rusijoje. Jie to padaryti nepajėgūs, tačiau galiausiai tam tikri veiksniai atsiranda. Tikėkimės, kad tokio nepasitenkinimo tarp rusų bus vis daugiau ir daugiau“, – konstatavo Ivanas Stupakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(232)
(5)
(227)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)