Rusams šokas. Į pozicijas įsiveržė M2 „Bradley“. Prasideda pasidavimai (Video)  ()

2 žuvo ir 8 paimti į nelaisvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Skala“ bataliono šturmo grupė surengė naktinį puolimą ir išmušė rusų užpuolikus iš pozicijų prie Vugledaro.

Operacijos detalės buvo paviešintos „Butusov+“ pranešime.

425-ojo atskirojo šturmo bataliono „Skala“ kovotojai naktinės operacijos metu kovine mašina M2 „Bradley“ atliko greitą manevrą, kad įsiveržtų į okupantų pozicijas.

Naktinio matymo prietaisais ir termovizinėmis kameromis aprūpinti šturmuotojai, prisidengę bepiločiais orlaiviais, pradėjo valyti apkasus, kuriuos laikė dešimt Rusijos ginkluotųjų pajėgų 57-osios motorizuotosios šaulių brigados 1-ojo bataliono karių.

[Vokietija] Kavos aparatas. Aukščiausios kokybės ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai!
3911 6

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Vykstant kontaktinėms kovoms kelių metrų atstumu kovotojai pašalino du rusų karius. Vėliau „Skala“ kovotojai atidengė ugnį, kad nuslopintų grupę okupantų apkasuose, priversdami juos pasiduoti.

Pati šturmo grupė per visą operaciją nepatyrė personalo ir įrangos nuostolių.

Tarp paimtų į nelaisvę karių buvo mobilizuoti kaliniai ir kaltinamieji, kuriems mainais už amnestiją buvo pasiūlyta kariuomenės tarnyba.

 

Pasak vieno iš belaisvių, jo dalinys (1-asis batalionas) dalinai sudarytas iš kalinių ir buvusių nuteistųjų. Tačiau, pavyzdžiui, 57-osios pėstininkų brigados 3-asis batalionas buvo pilnai sudarytas personalu iš kalėjimų.

Sugautos rusų grupuotės vadas Mykolas Vlasovas sakė, kad jų kuopoje buvo motociklininkų šturmo būrys, tačiau jis neparodė savo efektyvumo.

„Dieną prieš mūsų mūšį jie surengė puolimą, niekam iš jų nepavyko“, – sakė M. Vlasovas.

Atsižvelgdami į tai, kad ukrainiečių pozicijas sunku šturmuoti mechanizuota technika, kurią bepiločiai orlaiviai dažnai sunaikina net artėjant prie mūšio lauko, šių metų gegužę okupantai pradėjo įgyvendinti greitų atakų motociklais taktiką.

 

Okupantai remiasi tokių šturmų greičiu, kuris turėtų sutrumpinti laiką, praleistą atvirame reljefe ir „pralenkti“ pozicijose esančių karių reakcijos laiką.

Tokios atakos dažnai baigiasi kulkosvaidžių ir artilerijos šūviais „pilkojoje zonoje“ ir dronų smūgiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(2)
(58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: