Rusams bus šokas. Į Ukrainą atvyko karo gigantas  ()

JAV orlaivių gamintojas „Boeing“ ir Ukrainos „Antonov“ pasirašė preliminarią sutartį, kuri skatins bendradarbiavimą dronų srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Boeing“ ir „Antonov“ memorandumas turėtų sudaryti sąlygas dirbti kartu kuriant nepilotuojamas sistemas, skirtas paremti Ukrainos gynybos pramonę. „Antonov“ tikisi iš „Boeing“ gauti inžinerinės pagalbos. Be to, kalbama apie mokymą, logistinę pagalbą ir Ukrainos jau naudojamų amerikietiškų dronų, tokių kaip „ScanEagle“, priežiūrą.

„Džiaugiamės galėdami tęsti bendradarbiavimą su „Antonov“ kompanija, kad palaikytume Ukrainos plėtrą ir ekonomikos augimą“, – sakė „Boeing“ gynybos padalinio vadovas Tedas Colbertas.

[EU+Kuponai] Premjera, kokios dar nebuvo! Portabilus TV ir garso kolonėlė viename. Nustebsite sužinoję, ką sugeba šis daikčiukas + monstrinės energijos stotelės
2930 2

Premjeros pasiūlymas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Monster VMay“ - portabilus TV ir garso kolonėlė viename

2) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

3) „Blackview Oscal PowerMax 3600“ - mobili energijos stotelė, 3600W, 3600Wh, LiFePO4

Išsamiau

„Antonov“ generalinis direktorius Jevgenijus Havrilovas teigia, kad susitarimas gali prisidėti prie tolesnio Ukrainos gynybos pramonės augimo ir pridūrė, kad bendrovė yra labai patenkinta bendradarbiavimu su „Boeing“. „Šis susitarimas atveria visiškai naujo lygio galimybes įgyvendinti naujausius ir efektyviausius sprendimus. Be to, ateityje bus galima įgyvendinti projektus su „Boeing“ aviacijos ir gynybos pramonėje“, – sakė jis.

 

Apie amerikietiškų „ScanEagle“ dronų perdavimą Ukrainai pranešta dar 2022 metų rugpjūtį. „ScanEagle“ yra žvalgybinis dronas, kurį sukūrė „Insitu“, „Boeing“ dukterinė įmonė. „ScanEagle“ stebi priešų pozicijas, koreguoja artilerijos ir kitų ginkluotės sistemų ugnį. „Boeing“ ir „Antonov“ bendradarbiavimas padės ukrainiečiams prižiūrėti šiuos dronus, plėsti jų naudojimą.

(39)
(2)
(37)

Komentarai ()