Netikėta žinia iš Kinijos. „Jos siunčia signalus“  ()

Kinijos pozicija dėl Ukrainos sukelia daug diskusijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsitęsusios ginkluotos konfrontacijos tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos agresijos kontekste pasaulio bendruomenė įdėmiai stebi į Kyjivo ir Maskvos derybų proceso perspektyvas. Nepaisant to, kad Kinija daro didelę įtaką Rusijos Federacijai, Pekinas mano, kad sąlygos ir laikas deryboms dar neatėjo. Tai pranešė Kinijos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

Per Dmytro Kulebos ir Kinijos užsienio reikalų ministro Wang Yi susitikimą tapo žinoma, kad Pekinas pasisako už tai, kad būtų kuo anksčiau pradėtas tiesioginis dialogas tarp konflikto šalių. Kartu, pasak Kinijos vadovybės, šiuo metu dar neatėjo tinkamos sąlygos ir laikas konstruktyvioms deryboms.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Puikios saulės panelės, lazeriniai nivelyrai, „Xiaomi“ orų stotelės, išmanieji laikrodžiai ir kt.
3090 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux FSP200“ - 200W portabilios saulės panelės

2) 16 linijų lazeriniai nivelyrai su 2 baterijomis

3) „Xiaomi DUKA Atuman THmini“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

4) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas su baterija ir įkrovikliu

5) „Rogbid Tank M3“ - išmanusis laikrodis

6) „FunWater SUPFR01D“ - pripučiamos SUP irklentės

Išsamiau

Pasak Kinijos, pastaruoju laikotarpiu abi Ukrainos konflikto pusės rodė tam tikrus signalus apie galimą pasirengimą vesti taikos derybas.

Jos siunčia signalus. „Pastaruoju metu tiek Ukraina, tiek Rusija nevienodu mastu siuntė signalus, kad yra pasirengusios deryboms, nors sąlygos ir laikas dar nėra subrendę, palaikome visas pastangas skatinti taiką ir esame pasirengę toliau vaidinti konstruktyvų vaidmenį“, – sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Wang Yi.

 

Pekinas pabrėžia, kad bet koks konfliktas turi būti sprendžiamas diplomatinėmis konsultacijomis. Kartu Kinijos pusė daug dėmesio skiria sudėtingai humanitarinei situacijai kovos zonoje ir ketina toliau teikti materialinę pagalbą nukentėjusiems Ukrainos gyventojams.

Nepaisant paskelbto neutralumo, Kinijos pozicija dėl Ukrainos sukelia daug diskusijų. Pekinas gilina ekonominį bendradarbiavimą su Rusija, kurį daugelis šalių vertina kaip netiesioginę Kremliaus veiksmų paramą. Akivaizdu, kad tikri Kinijos vadovybės žingsniai skatinant taiką gali būti svarbūs tolimesnei karo pabaigai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(23)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()