Lenkija pagrasino Kinijai. Lukašenka jau skundžiasi  ()

Lenkija pasinaudojo silpna Kinijos vieta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda per neseniai vykusį vizitą Pekine pagrasino Kinijai blokuoti svarbų geležinkelio transporto maršrutą į Europos Sąjungą, kad nuslopintų migracijos krizę Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje, trečiadienį rašė naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Prezidentas Andrzejus Duda pasinaudojo birželio pabaigoje vykusiu valstybiniu vizitu Pekine, kad susietų migracijos ir krovinių gabenimo per sieną su Baltarusija klausimą“, – rašė „Bloomberg“, remdamasi su derybomis susipažinusiais asmenimis.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą ir nutraukus per šią šalį einančius prekybos kelius, Baltarusija tapo vienintele šalimi, per kurią geležinkeliu į ES gali būti gabenamos Kinijos prekės.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Android vaizdo projektorius, žaidimų konsolė su 70 000+ žaidimų, išmanusis RGB šviestuvas, akumuliatorių testeriai ir kt. (Video)
2911 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-29/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Dali1“ - mini Android vaizdo projektorius

2) „Ampown GD20“ - žaidimų konsolė

3) „BLITZWILL BWL-FL-0002“ - išmanusis RGB šviestuvas

4) „HCalory“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

5) „KONNWEI KW218“ - 6V-12V transporto priemonių akumuliatorių testeris (tikriklis)

6) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

Išsamiau

A. Lukašenkai Kinijos geležinkelių tranzito padidėjimas buvo labai naudingas, nes susilpnino beveik visišką Baltarusijos priklausomybę nuo Rusijos, kuri Minską aprūpina pigia energija ir kreditais, rašė „Bloomberg“. A. Dudai grįžus iš Pekino, Lenkija liepos 2 d. paskelbė, kad pasienyje su Baltarusija esančioje Małaszewicze perėjoje 33 val. bus įvesta detali kontrolė. Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis agentūrai „Bloomberg“ sakė, kad tai, jog Lenkija iškėlė krovinių tranzito su Kinija klausimą, „galėjo būti veiksnys“, lėmęs nelegalių sienos kirtimų skaičiaus sumažėjimą.

 

Lenkijos prezidento vizitas į Kiniją atkreipė A. Lukašenkos dėmesį, kuris liepos 2 d. pareiškė, kad A. Duda „paprašė (Kinijos vadovo) Xi Jinpingo paveikti A. Lukašenką ir V. Putiną, kad šie nutrauktų migraciją“.

Nuo birželio mėn., kai buvo įvesta buferinė zona, nelegalių sienos su Baltarusija kirtimų skaičius sumažėjo 70 proc., antradienį „TVP Info“ sakė vidaus reikalų ministras Tomaszas Siemoniakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()