Lenkija rado silpnąją Lukašenkos vietą. „Jis labai bijo“  (1)

Baltarusija tokio smūgio nesitikėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželį Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis sakė, kad Lenkija analizuoja galimybę visiškai uždaryti sienos perėjimo punktus su Baltarusija. Pasienio eismas ir taip jau šiandien yra labai apribotas. 

Liepos 23 d., antradienį, „Radio Zet“ pranešė, kad, neoficialiais duomenimis, Lenkijos valdžios institucijos derasi su Baltarusijos režimo atstovais dėl Andrzejaus Poczobuto (lenkų ir baltarusių žurnalisto, politinio kalinio – red. past.) paleidimo, o derybų koziris šiuo atveju gali būti visiškas sienos perėjimo punktų uždarymas.

[EU+Kuponai] Pasaulinė 4G LTE išmanaus laikrodžio premjera, žibintuvėliai, išskirtinis delninis skaitmeninis osciloskopas, karšto oro gruzdintuvė ir kt. (Video)
2969 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW28A, SUPFW28C, SUPFW28D“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „FNIRSI DSO152“ - delninis skaitmeninis osciloskopas

3) „Proscenic T21“ - 1700W, 5.5L karšto oro gruzdintuvė su APP

4) „N-One NPad Plus“ - 16+128GB, 10,4 colių 2K ekrano Android 13 planšetė

5) „Zeblaze Thor Ultra“ - premjera išmaniojo laikrodžio su 4G LTE, GPS ir kt.

6) „Astrolux EP03“ - 2050Lm žibintuvėlis

Išsamiau

Vyriausiasis Svetlanos Tichanouskajos politinis patarėjas Franciszekas Wiaczorka „Fakt“ sakė, kad Lukašenka labai bijo tolesnės sienos blokados.

„Manau, kad tai labai stiprus Lenkijos valdžios žingsnis siekiant išlaisvinti Andrzejų Poczobutą ir sustabdyti migracijos krizę. Lenkija rado jautrią Lukašenkos režimo vietą. Nes jam ši siena prekių judėjimo požiūriu yra kritiškai svarbi. Ji taip pat svarbi Rusijai, Kinijai ir Vidurinei Azijai. Jei Lenkija sustabdys prekių judėjimą ne tik geležinkeliais, bet ir sunkvežimiais, tai bus stiprus smūgis Lukašenkai ir jo partneriams. Todėl, žinoma, mes tam pritariame. Nes su diktatoriais galima kalbėtis tik jėgos kalba“, –  „Fakt“ sako Franciszekas Wiaczorka.

 

„Kalbant apie sienos uždarymą, jis turi būti labai tiksliai apibrėžtas: keleivių eismas lieka, prekių eismas bus sustabdytas. Tai bus veiksmingiausia. Baltarusiai supras, kad juos išlaiko laisvasis pasaulis ir Lenkija, o Lukašenkos žmonės, kurie gyvena iš šios prekybos ir karo prieš Ukrainą, labai daug praras“, –  priduria jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(332)
(14)
(318)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)