„Jo skrydis – tik apšilimas. Įdomiausia dar laukia. Jie įgauna raumenis.“  (2)

Jie puikiai žino, kas tai yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vartojojo „Anti-Colorados“ komentaras svetainėje Defence-Line.

Neseniai įvykusi epopėja su poros strateginių bombonešių B-52 praskridimu rusams baigėsi daug nemaloniau, nei buvo galima tikėtis. Tiesą sakant, bombonešių palyda suomių ir vokiečių naikintuvais yra standartinė procedūra, tačiau trys vienu metu skrendantys tanklaiviai pasirodė akivaizdus perviršis. Esmė tokia, kad Didžioji Britanija tokiems lėktuvams jau seniai yra paskyrusi tranzitinį aerodromą, todėl visa operacija atrodė kažkaip per sudėtinga tokiems veiksmams. Netgi rusų išplatintas pranešimas spaudai atrodė kažkaip nelabai atitinkantis tas pajėgas, kurios buvo skirtos dviejų bombonešių skrydžiui užtikrinti. Jie įvykį komentavo taip:

„Amerikiečių strateginiai bombonešiai pirmą kartą atliko mokomąjį skrydį virš Suomijos ir Rusijos sienos. Norvegijos laikraščio „The Barents Observer“ duomenimis, į šiaurę, į Laplandiją, skrendantys B-52 lėktuvai iš pietvakarių pusės kiek įmanoma arčiau priartėjo prie Kolos pusiasalio. Ten bombonešiai apsuko ratą ir vėl grįžo į pietus. Lėktuvų pilotai galėjo matyti beveik visą pusiasalį, kuriame stovi Rusijos raketiniai povandeniniai laivai, taip pat Olenijos aerodromą, iš kurio nuolat kyla strateginiai bombonešiai Tu-95MS smogti Ukrainai.“

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Android vaizdo projektorius, žaidimų konsolė su 70 000+ žaidimų, išmanusis RGB šviestuvas, akumuliatorių testeriai ir kt. (Video)
2911 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-29/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Dali1“ - mini Android vaizdo projektorius

2) „Ampown GD20“ - žaidimų konsolė

3) „BLITZWILL BWL-FL-0002“ - išmanusis RGB šviestuvas

4) „HCalory“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

5) „KONNWEI KW218“ - 6V-12V transporto priemonių akumuliatorių testeris (tikriklis)

6) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

Išsamiau

Be to, rusai pasigyrė, kad iš savo pusės į orą pakėlė naikintuvus MiG-29 ir MiG-31. Ką jie tuo norėjo pasakyti, nežinia, nes jei bombonešiai būtų turėję užduotį paleisti raketas į taikinius Kolos pusiasalyje, jie tai būtų darę iš Šiaurės jūros vandenų ir net nebūtų priartėję prie sienos. O ką naujo jie ten galėjo pamatyti, taip pat nežinoma. Viskas, kas ten yra, jau seniai ištirta ir įtraukta į taikinių banką. Taigi rusų šurmulys buvo ne kas kita kaip pigi refleksija, o amerikiečiai akivaizdžiai patraukė priešo dėmesį, kad galėtų sekti įvykių raidą.

 

Tada paaiškėjo, kad abu lėktuvai, palikę Suomijos dangų, išskrido į Rumuniją. Lėktuvams nusileidus JAV karinės oro pajėgos pranešė apie dviejų tarpžemyninių strateginių bombonešių B-52 „Stratofortress“ perdavimą Rumunijos karinių oro pajėgų 57-ajai aviacijos bazei „Mihail Cogalniceanu“. Tai reiškia, kad nuo šiol jie ten bus dislokuoti su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis, įskaitant kovinę tarnybą. Na, o kokią ginkluotę jie turi orlaivyje  – niekas nežino. Žinoma tik tiek, kad lėktuvų modifikacija leidžia jiems būti oro platforma branduoliniams ginklams.

 

Komentuodamas šį dviejų bombonešių perkėlimą, JAV karinių oro pajėgų generolas Jamesas Heckeris pasakė štai ką:

„Jungtinės Valstijos yra įsipareigojusios bendradarbiauti su NATO sąjungininkais ir partneriais rytiniame pakraštyje, kad užtikrintų, jog turime komandinius įgūdžius ir koordinavimo gebėjimus, būtinus regiono saugumui, saugumui ir stabilumui palaikyti.“

Šis komentaras aiškiai skirtas Vakarų auditorijai, nes rusams buvo galima tiesiog pasakyti: „Mes už taiką visame pasaulyje“, ir jokių papildomų paaiškinimų nereikėjo. Jie puikiai žino, kas tai yra. Na, o „Mihail Kogalniceanu“ bazė pamažu įgauna raumenis ir pamažu įgauna didžiausios NATO bazės Europoje pavidalą. Dabar ten taip pat yra strateginių bombonešių. Taigi skrydis virš Suomijos buvo apšilimas. Įdomiausi dalykai laukia ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(5)
(90)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)