„Pažadėjo atsiimti Krymą.“ Syrskis skelbia neįtikėtiną planą  ()

Tai yra „realus planas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis pažadėjo atkurti 1991 m. šalies sienas. Jis aptarė dabartinius mūšio lauko pokyčius ir teigė, kad yra optimistiškai nusiteikęs, nepaisant to, kad situacija yra „sudėtinga“.

Nepaisant pastarojo meto nesėkmių ir Maskvos karinių pranašumų, Ukrainos vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis mano, kad šalis galiausiai nugalės.

Interviu „The Guardian“ – pirmąjį jo interviu užsienio žiniasklaidai nuo tada, kai vasarį pradėjo eiti pareigas – jis kalbėjo apie pastarojo meto nesėkmes ir aptarė dabartinius mūšio lauko įvykius, sakydamas, kad Rusijos laimėjimai – tik „taktinio“ pobūdžio be „operatyvinių“ proveržių. 

„Jų žuvusiųjų skaičius yra daug didesnis“, - sakė O. Syrskis ir pridūrė, kad Rusijos aukų skaičius buvo tris kartus didesnis nei Ukrainos, o kai kuriuose sektoriuose - „dar daugiau“.

[Vokietija] Tik 89€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Ribotas kiekis (Video, „Liectroux HCR-09“)
2551 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

Vadas pripažino Maskvos karinį pranašumą tiek personalo, tiek išteklių atžvilgiu.

Pasak jo, pradinės Rusijos 100 000 karių invazinės pajėgos išaugo iki 520 000, o iki šių metų pabaigos ketinama pasiekti 690 000 karių skačių.

„Kalbant apie įrangą, jų naudai santykis yra 1:2 arba 1:3“, – pridūrė jis. 

O. Syrskis taip pat sakė, kad Rusija turi „galingesnę aviaciją“ ir „labai stiprią“ oro gynybą.

Jis, neatskleisdamas Ukrainos karinių pajėgumų skaičiais, atkreipė dėmesį į tai, kaip ukrainiečių kariai priešinosi daug didesniam rusų skaičiui.

„Mums tiekimo, kokybės klausimai iš tikrųjų yra svarbiausi“, – sakė jis.

Jis taip pat dėstė, kad Ukraina siekė tausoti išteklius, o ne mesti pėstininkus į kovą, kad pasiektų „100 ar 200 metrų“, kaip dažniausiai matyti iš Maskvos taktikos.

„Mums labai svarbu išgelbėti savo karių gyvybes. Mes neginame griuvėsių iki mirties“, – sakė jis ir pridūrė, kad nėra pasirengęs „bet kokia kaina siekti tikslų“ „bereikalingais mėsos puolimais“.

 

Jis sakė, kad kartais reikia pereiti į „palankesnes pozicijas“, o tai gali paaiškinti tam tikrus Rusijos laimėjimus pastaraisiais mėnesiais, kai Ukrainos kariai traukiasi ir persigrupuoja.

Kalbant apie Rusijos pranašumą ore, O. Syrskis sakė, kad naujieji vakarietiški F-16 lėktuvai gali padėti, tačiau yra niuansų.

Pasak jo, F-16 gali padėti Kyjivui atremti Rusijos sparnuotąsias raketas ir tiksliai pataikyti į antžeminius taikinius, nors jie turėtų skristi „40 km ar daugiau“ nuo fronto linijos, kad nebūtų numušti. Jis atsisakė atskleisti, kada lėktuvai atvyks į Ukrainą po Vakarų pareiškimų, kad jie atvyks „šią vasarą“.

Jis taip pat sakė, kad Ukraina naudoja nepilotuojamas sistemas – tiek oro, tiek antžemines platformas – siekdama kompensuoti Rusijos pranašumą ore, dėl ko buvo sukurtos Ukrainos nepilotuojamų sistemų pajėgos – atskira ir pirmoji tokio pobūdžio karinė atšaka.

 

„Mes kovojame ne kiekybe, o kokybe“, – pasakojo O. Syrskis ir pridūrė, kad bepiločiai orlaiviai atlieka „tokį pat svarbų vaidmenį kaip artilerija“.

„Iš esmės priešas nepadarė jokios reikšmingos pažangos“, – sakė jis.

Generolas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kaip Rusijos kariai iš esmės sušlubavo bandydami veržtis į Ukrainos šiaurės rytų Charkivo ir Sumų regionus, besiribojančius su Rusija, ir pažymėjo, kad Rusijos planas šalia Belgorodo srities sukurti „vadinamąjį saugumo koridorių“ – tokią sąvoką vartojo Vladimiras Putinas gegužę, kad pateisintų naują puolimą – buvo sužlugdytas.

Pasklidus gandams apie naują Rusijos puolimą pietiniame Zaporožės regione, O. Syrskis sakė, kad Ukraina „duos rusams gerą atsaką“.

Spėliojant, jog karas virsta aklaviete, O. Syrskis teigė, kad Ukrainos tikslas ir toliau yra išlaisvinti visas Ukrainos teritorijas iki 1991 metų sienų, sienų, kurias Ukraina turėjo po nepriklausomybės atkūrimo, įskaitant Krymą.

 

„Padarysime viską, ką galime, kad pasiektume tarptautiniu mastu pripažintas 1991 m. [kai Ukraina balsavo už nepriklausomybę nuo SSRS] sienas. Turime laimėti… kad išlaisvintume savo piliečius, esančius okupuotose teritorijose, kurie kenčia“, – sakė jis.

Ukraina sėkmingai smogė taikiniams okupuotame Kryme ir privertė Maskvą „visiškai pasitraukti“ iš Krymo Sevastopolio uosto. Jis atsisakė komentuoti, kada Ukraina gali sugriauti Kerčės tiltą, jungiantį okupuotą Krymą ir žemyninę Rusiją, kuris iki šiol buvo apgadintas dviejų Ukrainos atakų ir tarnauja kaip logistikos kelias Maskvai.

Vadas sakė, kad Ukraina turi įgyvendinamą Krymo išvadavimo planą, neatskleisdamas detalių.

„Tai realu. Žinoma, tai didelė karinė paslaptis“, – sakė O. Syrskis.

Jo pirmtakas Valerijus Zalužnas anksčiau sakė, kad Krymo išlaisvinimas buvo vienas iš pradinių 2023 m. kontrpuolimo tikslų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(3)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()