„Rusai laive“! Tai, kas nutiko po to, neįtikėtina  ()

Užpuolė du Rusijos krovinius gabenusius laivus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jemeno hučių sukilėliai atakavo daugiau prekybinių laivų, gabenančių Rusijos prekes, nei laivus iš kitų šalių, nepaisant saugaus praplaukimo garantijų, rašo „Bloomberg“.

Metų pradžioje sukilėliai pareiškė nepulsiantys Rusijos ir Kinijos laivų, tačiau iš 83 laivų, kuriuos nuo praėjusių metų lapkričio patyrė atakas Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje, 19% jų išplaukė iš Rusijos uostų. Visi hučių užpulti laivai buvo naftos tanklaiviai ir konteinerių laivai. Be laivų, išplaukiančių iš Rusijos uostų, sukilėliai užpuolė laivus, išplaukiančius iš Singapūro uostų, tokių incidentų buvo 11 proc.

[Vokietija] Tik 89€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Ribotas kiekis (Video, „Liectroux HCR-09“)
2355 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

Agentūra patikslina, kad hučiai nešaudė į laivus, plaukiojusius su Rusijos vėliava, bet užpuolė laivus, kuriuose buvo jūreivių – Rusijos Federacijos piliečių. O juk prieš ataką daugelis laivų perdavė palydovinius signalus „įgula iš Rusijos“ ir „rusai laive“.

Praėjusią savaitę sukilėliai iš karto užpuolė du Rusijos krovinius gabenusius laivus.

Jemeno sukilėliai, kontroliuojantys didelę Jemeno dalį, įskaitant sostinę Saną, 2023 metų lapkritį pradėjo atakuoti šalies pakrantę praplaukiančius prekybos laivus dronais ir raketomis. Jie tai daro reaguodami į karinę operaciją, kurią Izraelis surengė Gazos Ruože. Gegužės pabaigoje hučių lyderis Abdul-Malik Al-Houthi sakė, kad jie jau apšaudė apie 130 laivų ir pažadėjo padidinti atakų dažnumą.

 

Kartu hučiai susitarė su Rusijos ir Kinijos diplomatais, kad jie nepuls jų laivų. Tačiau iškart po to sukilėliai paleido raketą į „M/V Huang Pu“ – kinams priklausantį laivą, kuris išplaukė iš Rusijos uosto ir tikriausiai gabeno rusišką naftą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(3)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: