[ŽT] SBU prieš FSB. Rusai keičia taktiką  ()

Bausmė iki gyvos galvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos eksperto Oleksandro Černenkos komentaras.

Kai 2022 – 2023 m. Ukrainos žvalgybos valdyba (SBU) sužlugdė priešo agentų tinklus, rusai perėjo prie verbavimo internetu. Pagrindiniai naujosios taktikos taikiniai – kariniai automobilių ir pastočių padegimai geležinkelyjeSBU sėkmingai priešinasi naujai FSB taktikai ir sulaiko rublių mėgėjus.

Vien per pastarąsias tris dienas buvo sulaikytas FSB agentas, medžiojęs „Ukrzaliznycia“ pastotes ir koregavęs smūgius į Odesą, Rusijos Federacijos diversantas, padegęs pastotę Kyjive, o Lvive – FSB pakalikai, padegę karinius vagonus. Šiandien taip pat tapo žinoma apie Ukrainos kariuomenės automobilių padegėją Rivnėje, kurį sulaikė SBU. Kasdieniai areštai svarbūs ne tik dėl to, kad būtų nubausti kaltieji, bet ir kaip įspėjimas kitiems asmenims.

[Vokietija] Kavos aparatas. Aukščiausios kokybės ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai!
3911 6

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

FSB išdavikų ieško įvairiais būdais: skaičiuodama prorusiškus įrašus socialiniuose tinkluose arba verbuodama juos per darbo pasiūlymus „Telegram“. Atskira kategorija yra tie, kurie palaikė ryšius su Rusijos Federacijos specialiosiomis tarnybomis okupuotoje teritorijoje arba Rusijoje. Dažnai FSB verbuoja nepilnamečius ukrainiečius, tikėdamasi išvengti atsakomybės.

 

Sistemingas Ukrainos kontržvalgybos darbas sumažino tokių atvejų skaičių, ypač geležinkeliuose. Padegėjus galima suskirstyti į dvi kategorijas: ideologiniai „rusiškos taikos“ mylėtojai ir neideologiniai pinigų mėgėjai. Rezultatas ir vieniems, ir kitiems vienodas: už padegimą – iki aštuonerių metų kalėjimo, o už priešo raketų nutaikymą - iki gyvos galvos. Priešas neskuba apkeisti savo demaskuotų agentų, laikydamas juos padugnėmis, ir jie to visiškai nusipelno.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()