Vakarai – šokiruoti, Rusija – sužlugdyta. „Trumpo planas“ Ukrainai. Jo buvęs kolega atskleidė detales  ()

Buvęs JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo parašė apie „D. Trumpo plano“ Ukrainai, jei jis laimėtų prezidento rinkimus, elementus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jame, be kita ko, turi būti numatytos realios sankcijos Kremliui, NATO stiprinimas, paskolų Ukrainai teikimas ir apribojimų naudoti JAV ginklus kare su Rusija panaikinimas.

„Jei Donaldas Trumpas vėl užimtų valstybės vadovo postą, jis galėtų pasiūlyti realias priemones Rusijos karui su Ukraina užbaigti – priešingai nei Joe Bideno administracijos pusinės priemonės, kurios pratęsia konfliktą“, – pareiškė D. Trumpo administracijos valstybės sekretorius Mike'as Pompeo laikraščiui „Wall Street Journal“.

„Ekspertai teigia, kad jei D. Trumpas bus perrinktas, jis nutrauks pagalbą Ukrainai, atsisakys jos teritorijų ir sudarys tiesioginį sandorį su V. Putinu, kad priverstų Ukrainą sudaryti gėdingą „taiką“, – pabrėžė Pompeo.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Įspūdingi el. paspirtukai su 6000W, 80km/h, 60V 30Ah Samsug baterija, SUP irklentės, TWS ausinės, pūstuvai-siurbliai ir kt. (Video)
3624 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW08C“ - pripučiama SUP irklentė

2) „BlitzWolf BW-FYE15“ - TWS ausinės su trigubomis dinaminėmis tvarkyklėmis

3) „MECO ELEVERDE ME-CR1“ - akumuliatorinis pūstuvas-siurblys

4) „YUME HAWK PRO“ - el. paspirtukas su 6000W, 60V 30Ah Samsug baterija ir kt.

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „DIDEEP“ - nardymui skirtas deguonies balionas

Išsamiau

Buvęs JAV diplomatijos vadovas mano, kad „nėra jokių įrodymų, jog tokia kapituliacija bus D. Trumpo politikos dalis“.

Vienas iš Pompeo argumentų, apibūdinančių „Trumpo planą“, yra tas, kad karinė parama Kyjivui padėtų atgaivinti JAV ginklų pramonę. Kartu buvęs valstybės sekretorius apkaltino dabartinę administraciją silpnumu ir neryžtingumu, kurie ilgina karą ir didina Ukrainos nuostolius bei kančias. Pasak M. Pompeo, Joe Bideno silpnumas prisidėjo prie Rusijos invazijos į kaimyninę šalį, o D. Trumpas galėtų užtikrinti taiką demonstruodamas jėgą.

Buvusio valstybės sekretoriaus teigimu, taip pat turėtų būti sukurta „500 mlrd. dolerių skolinimosi programa Ukrainai“ ir, užuot ėmus mokestį iš mokesčių mokėtojų, leisti Ukrainai skolintis tiek, kiek jai reikia Rusijai nugalėti. „Taip mes padėjome Didžiajai Britanijai Antrojo pasaulinio karo metais, prieš Perl Harborą. Taip pat taip galime pasiųsti aiškią žinią Vladimirui Putinui, kad jis niekada nelaimės“, – įsitikinęs Pompeo.

 

Jis taip pat įvertino, kad visi apribojimai dėl ginklų, kuriuos gali gauti ir naudoti Ukrainos kariuomenė, turi būti panaikinti, nes tai parodys V. Putinui, kad karas turi baigtis. Tokiu būdu, pažymėjo M. Pompeo, D. Trumpas galės nustatyti sąlygas, kuriomis „karas baigsis nedelsiant“.

Ukraina įstos į NATO „kuo greičiau“, o Aljansas turėtų sukurti 100 mlrd. dolerių fondą jos ginkluotei, iš kurio JAV padengtų 20 proc. šios sumos. ES taip pat turėtų greitai priimti Ukrainą ir padėti jai modernizuoti ekonomiką, paskelbė M. Pompeo, išdėstydamas „Trumpo planą“.

 

Vakarų žiniasklaidoje, remiantis interviu su D. Trumpui artimais žmonėmis, buvo paskelbtos prognozės, kurios yra priešingos M. Pompeo išsakytiems pasiūlymams. Juose, be kita ko, buvo kalbama apie galimybę bent jau iš esmės peržiūrėti NATO ir susilpninti JAV buvimą Europoje, taip pat apie derybas su Rusija dėl to, kad Kremlius pasiliktų dalį okupuotų Ukrainos teritorijų, ir apie tolesnės Aljanso plėtros stabdymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(4)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: