„Elito sąmokslas.“ Gynybos ministras suimtas ir įkalintas (Video)  ()

„Buvo kažkoks elito sąmokslas.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-05 „Elito sąmokslas.“ Gynybos ministras suimtas ir įkalintas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 26 d. Rusijos Federacijos FSB paskelbė, kad Rusijos armijos generolas Dmitrijus Bulgakovas, buvęs Sergejus Šoigu gynybos viceministru, buvo sulaikytas korupcijos byloje. Anksčiau, gegužę, pareigų neteko ir pats Šoigu. Be to, buvo sulaikyti mažiausiai keturi generolai.

Politologas, Prahos Karolio universiteto mokslininkas Aleksandras Morozovas per „Radio NV“ paaiškino, ką tai rodo:

„Manau, kad Bulgakovo suėmimas ir visa eilė ankstesnių areštų yra pasekmė to, kad [Rusijos diktatorius] Vladimiras Putinas gana rimtai tiki, kad buvo kažkoks elito sąmokslas.

[Vokietija] Mažiausia kaina šiais metais! Fantastiški 4in1 suvirinimo aparatai. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
3065 2

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Ir [todėl buvo] tie personalo pakeitimai, kuriuos jis padarė pradėjęs naują kadenciją, kur aiškiai apsupo save tam tikra grupe naujų [pareigūnų], tiksliau – senų, bet jis juos pakėlė kaip lojalesnius.

Tai iš tikrųjų yra ilgalaikės Prigožino maišto (2023 m. birželio 23–24 d. „Wagner“ ir Jevgenijaus Prigožino maištas – Red.) ilgalaikės pasekmės. Putinui tai visada daro labai lėtai, todėl jis vis valo ir valo.

Man atrodo, kad Sergejus Šoigu yra (manau, kad jis pats supranta) grėsmingoje situacijoje, nes Gynybos ministerijoje, kuriai jis vadovavo, jau įvyko daug areštų. Jis negali nesuprasti, kad parodymai, kaip visada tokiais atvejais, yra kruopščiai ištraukiami ir iš suimtųjų, ir kad jis gali būti kitas suimtas.

 

Tai reikš... Žinote, karo sąlygomis tai, žinoma, yra labai radikalu, bet Putino politikoje jau taip buvo, kai gynybos ministras Serdiukovas buvo suimtas ir įkalintas. Manau, kad laukia ne tik Gynybos ministerijos, bet ir daugelio kitų didelių struktūrų, įskaitant saugumo pajėgas, valymai.

Nes Putinui, atsižvelgiant į tai, ką jis nori daryti toliau, t.y., tęsti ilgą karą, reikia naujo lojalumo ir jam reikia visiškai pašalinti kai kuriuos žmones, kurie, jo požiūriu, kitaip mato karo pabaigą“.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(12)
(135)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: