„Kirstos visos raudonos linijos.“ Pasaulis pakraupęs. Bus žiaurus atsakas (Video)  ()

Žydų valstybė artėja prie atviro karo su „Hezbollah“ ir Libanu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-29 „Kirstos visos raudonos linijos.“ Pasaulis pakraupęs. Bus žiaurus atsakas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio kariuomenė sekmadienio rytą pranešė surengusi atakas prieš „Hezbollah“ taikinius Libano viduje ir pietuose, rašo CNN.

Pasak Izraelio armijos, 12 žmonių žuvo ir daugiau nei 30 buvo sužeista per „Hezbollah“ raketų ataką Madžal Šamso mieste, kuriame daugiausia gyvena drūzai, šiaurinėje Golano aukštumoje. Šeštadienį futbolo aikštėje nukrito raketos, visos aukos – vaikai ir jaunuoliai nuo 10 iki 20 metų. „Hezbollah“ neigia atsakomybę už išpuolį.

Tai buvo daugiausia aukų pareikalavusi ataka prieš civilius Izraelio gyventojus nuo 2023 m. spalio 7 d. „Hamas“ atakų. Nuo tada Pietų Libaną kontroliuojanti ir Irano remiama „Hezbollah“ reguliariai apšaudo šiaurinį Izraelį.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Įspūdingi el. paspirtukai su 6000W, 80km/h, 60V 30Ah Samsug baterija, SUP irklentės, TWS ausinės, pūstuvai-siurbliai ir kt. (Video)
3650 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW08C“ - pripučiama SUP irklentė

2) „BlitzWolf BW-FYE15“ - TWS ausinės su trigubomis dinaminėmis tvarkyklėmis

3) „MECO ELEVERDE ME-CR1“ - akumuliatorinis pūstuvas-siurblys

4) „YUME HAWK PRO“ - el. paspirtukas su 6000W, 60V 30Ah Samsug baterija ir kt.

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „DIDEEP“ - nardymui skirtas deguonies balionas

Išsamiau

Izraelio gynybos pajėgų (Cahal) atstovas kontradmirolas Danielis Hagari per spaudos konferenciją sakė, kad, remiantis preliminariais duomenimis, prieš raketai atsitrenkiant į futbolo aikštę aidėjo sirenos, tačiau jų signalas buvo per trumpas. Jis nesakė, kodėl raketa nebuvo perimta. Anksčiau kariuomenė paskelbė pradėjusi tyrimą šiuo klausimu.

Libano vyriausybė paskelbė pareiškimą, kuriame pasmerkė „Hezbollah“ ataką ir ragino konflikto šalis nustoti keistis ugnimi. Raketų ataka buvo „Hezbollah“ kerštas už keturių organizacijos kovotojų nužudymą per Izraelio antskrydį. Izraelio žiniasklaida atkreipia dėmesį į tai, kad iš Libano „Hezbollah“ apšaudymas Izraelio šiaurėje vis labiau plinta ir paliečia miestus, kurie anksčiau nebuvo užpulti.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ir užsienio reikalų ministras Israelis Katzas paskelbė savo atsaką į šeštadienio apšaudymą. I. Katzas pažymėjo, kad „Hezbollah“ ataka peržengė visas raudonas linijas ir Izraelio atsakas bus adekvatus“. Jis sakė, kad žydų valstybė artėja prie atviro karo su „Hezbollah“ ir Libanu.

 

Izraelio armijos štabo viršininkas generolas Herzis Halevis paskelbė, kad ataka bus sutikta „labai labai rimtai“. „Mes stipriai smogsime „Hezbollah“, – pabrėžė jis ir pridūrė, kad Izraelio atsakas turėtų būti vykdomas taip, kad nekiltų pavojaus civiliams šalies šiaurėje.

Izraelio prezidentas Isaakas Herzogas paskelbė, kad žydų valstybė „ryžtingai gins savo piliečius“. „Hezbollah, ginkluotas ir finansuojamas Irano, neskiria vaikų ir suaugusiųjų, karių ir civilių, žydų ar musulmonų, drūzų ar krikščionių“, – pridūrė jis.

Konfliktas tarp „Hezbollah“ ir Izraelio įvairiu intensyvumu tęsiasi dešimtmečius. Po „Hamas“ atakos, pradėjusios karą Gazos Ruože, „Hezbollah“ ėmė reguliariai apšaudyti Izraelio šiaurę, kad padėtų palestiniečių organizacijai, ištraukdama dalį Izraelio kariuomenės į šiaurę.

 

Izraelis atsakė atakomis prieš „Hezbollah“ pozicijas pietų Libane. Dešimtys tūkstančių civilių buvo evakuoti iš abiejų šalių pasienio zonų. Libane žuvo daugiau nei 500 žmonių, dauguma jų buvo „Hezbollah“ kovotojai, o 34 – Izraelyje.

Situacija pastarosiomis savaitėmis tapo vis įtemptesnė, o tai kelia baimę dėl karo. „Hezbollah“ lyderiai pareiškė, kad yra pasirengę sustabdyti atakas, jei Gazos Ruože bus sudarytos paliaubos. Izraelio valdžia pareiškė norinti diplomatinio sprendimo, tačiau taip pat yra pasirengusi kariniam variantui, siekiant atkurti šiaurinės sienos saugumą.

JAV administracija yra rimtai susirūpinusi, kad šeštadienio išpuolis gali sukelti plataus masto karą tarp Izraelio ir „Hezbollah“, rašė „Axios“. „Tai, kas įvyko šeštadienį, gali būti taškas, kurio bijojome ir stengėmės išvengti dešimt mėnesių“, – tinklalapiui sakė šaltinis JAV vyriausybėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()