6 kartos, neregėtos galimybės. Rusai kuria „revoliuciją“ (Video)  (4)

Galės kilti ir tūpti vertikaliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos šaltiniai šurmuliuoja apie galimą karo aviacijos proveržį: šeštosios kartos naikintuvo su vertikalaus kilimo ir tūpimo (VTOL) galimybe sukūrimą, rašo „Bulgarian military“.

Nors Rusijos valstybinė gynybos įmonė „Rostec“ tebėra nekalbi, viešai neatskleista informacija rodo, kad idėja kilo Jakovlevo projektavimo biurui, VTOL technologijos pradininkui.

Biuras galvoja nuvalyti dulkes nuo pirmojo pasaulyje viršgarsinio VTOL lėktuvo Yak-141, kuris pirmą kartą skrido 1987 metais, brėžinių. 

Šis lėktuvas, iš pradžių sukurtas pagal šeštojo dešimtmečio Jak-36 dizainą, galėtų būti naujos kartos Rusijos naikintuvo pagrindas.

[Vokietija] Tik nuo 39€ už akumuliatorinį pjūklą su sekatoriumi ir lazerinio nivelyro rinkinys. Ribotas kiekis
2859

Nuostabiai geros kainos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Jak-141“ buvo revoliucinis projektas, jis galėjo vertikaliai pakilti nuo lėktuvnešio ir pasiekti viršgarsinį greitį.“ 

Rusijos oro pajėgoms Ukrainoje susiduriant su iššūkiais, vyksta derybos dėl naujos kartos naikintuvo dislokavimo iki 2050 m.

Tačiau ekspertai skeptiškai vertina šio plano įgyvendinamumą, atsižvelgiant į sunkumus, su kuriais Rusija susiduria savo dabartinės kartos slaptais naikintuvuose.

 

„Tai fantazija“, – neseniai pastebėjo Rusijos gynybos pramonės ekspertas Pavelas Luzinas.

„Nors kai kurie vyriausybės pareigūnai gali manyti, kad tai pasiekiama, įgyvendinimas toli nuo realybės. Šios srities mokslinių tyrimų ir plėtros imitacija yra tik fasadas, norint užsitikrinti finansavimą, tačiau už jo nėra nieko esminio.“

Nepaisant to, ši tema dažnai pasirodo Rusijos žiniasklaidoje, kuri dažnai kursto nacionalizmą, liaupsindama Rusijos ginklų pranašumą.

„Šiuo metu tiriame šeštosios kartos orlaivio koncepciją, atliekame pirminius tyrimus ir konsultuojamės su kariniais ekspertais“, – TASS rubrikoje aiškino Valstybinio aviacijos sistemų tyrimų instituto mokslinis direktorius Jevgenijus Fedosovas.

„Toks orlaivis galėtų būti paruoštas iki 2050 m., tačiau būsimų konfliktų pobūdį turime suprasti ir šiandien“, – sakė jis.

 

Verta atkreipti dėmesį į diskusijas apie Rusijos šeštosios kartos naikintuvų privalumus ir trūkumus. Kartu su JAV ir Kinija Rusija išlieka pagrindine naikintuvų kūrimo veikėja, nes turi didelę mokslinių tyrimų ir projektavimo institutų bazę.

 

Tačiau Rusija šiuo metu atsilieka ir nuo JAV, ir nuo Kinijos.

Šiuo metu Rusijos kovinė aviacija labai priklauso nuo ketvirtos kartos naikintuvų, kurie pirmiausia buvo sukurti devintajame dešimtmetyje ir nuolat atnaujinami.

Šie patobulinti naikintuvai dažnai rodomi kaip naujos koncepcijos. Nepaisant pačių rusų reklamuojamų šių lėktuvų „nuostabių galimybių“, jie dar turi užsitikrinti oro viršenybę Ukrainoje. Tačiau kalbėti apie 6-osios kartos naikintuvą yra šiek tiek perdėta, kai esą 5-osios kartos Su-57 karo metu pasirodė tik epizodiškai, o vienintelis jo pasirodymas žinių pranešime (su kai kuriomis nuotraukomis kaip įrodymais) buvo tada, kai Ukrainos dronas prieš savaitę atakavo  Su -57 naikintuvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(20)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)