„Jų nėra.“ Kas nutiko „kadyroviečiams“  ()

„Informacijos iki šiol nėra“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnų dalinių fronto linijoje dar nėra. Jie nekovojo net Bachmute, kai iš ten buvo atitraukti „Wagner“ kariai.

Pasak „Radio Svoboda“, Haroldas Chambersas, vienas iš Šiaurės Kaukazo analitikų, nuo pat karo pradžios stebintis „kadyroviečių“ veiksmus Ukrainos fronte, teigė: 

„Nematau nieko, kas leistų teigti, kad po Kyjivo puolimo pirmosiomis karo dienomis „kadyroviečiai“ būtų kovoję fronto linijoje. Su Rusijos gynybos ministerija susiję daliniai iš Čečėnijos kovojo arčiau fronto, bet ne karštuosiuose taškuose. Jie tyliai tarnavo svarbiose strateginėse vietose (pavyzdžiui, Zaporižios atominėje elektrinėje), tačiau ar jie tikrai buvo fronto linijoje – nuotraukų ar vaizdo įrašų su tiksliai patvirtintomis vietomis iki šiol viešojoje erdvėje nėra“, – sako Chambersas.

[EU+Kuponai] Beprotiškų kainų tvirtieji išmanieji telefonai, 268W įkrovikliai, 4/8MP kameros, multimedijos sistemos, monitorių šviesų juostos ir kt. (Video)
3550 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-15/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW10A“ - pripučiama SUP irklentė

2) Portabili automobilinė multimedijos sistema (modelis - B5303)

3) „FOSSiBOT F101 PRO“ - 15+128GB, Android 13, tvirtasis išmanusis telefonas

4) „BlitzMax BM-ES1 PLUS“ - monitoriaus šviesos juosta

5) „Bakeey“ - 268W galios 8-nių jungčių įkroviklis

6) „Hiseeu“ - 4/8MP vaizdo stebėjimo kamera

Išsamiau

Tuo pat metu Ukrainos ekspertų grupės „Sova“ vadovas, politikos mokslų daktaras, profesorius Michailas Sava pažymėjo, kad kol kas nėra jokios informacijos apie „kadyroviečių“ perkėlimą į fronto liniją patvirtinimų.

„Dar birželio mėnesį jie buvo naudojami Charkivo srityje kaip užkardos daliniai. Tačiau toks perkėlimas tikėtinas, rotacija vyksta reguliariai abiejose fronto linijos pusėse“, – sakė jis.

 

Džambulatas Suleimanovas, Europos judėjimo už Ičkeriją vadovas, pažymi, kad nors šiandien įprasta visus, tarnaujančius „Achmat“ pulke, vadinti „kadyroviečiais“, jie skiriasi.

Yra Kadyrovo komanda – tai čečėnų budeliai, ir yra čečėnai, kurie į armiją paimami grasinant išgalvotomis baudžiamosiomis bylomis arba nubaudžiami už Kadyrovo režimo kritiką. Pastarieji jau seniai siunčiami į fronto liniją ir tarp jų yra aukų. Tačiau kol nebus didelių nuostolių tarp artimų pačiam R. Kadyrovui žmonių, jie nieko nepajaus“, – mano D. Suleimanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(2)
(45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: