1415 per mėnesį. Pakraupo net Kyjivas (Video)  ()

Rusijos artilerijos nuostoliai pasiekė naują aukščiausią lygį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė Ukrainoje prarado rekordinį artilerijos sistemų skaičių, rodo Kyjivo ginkluotųjų pajėgų duomenys.

Ukrainos kariuomenė liepos pradžioje paskelbė, kad Rusija birželio mėnesį neteko daugiausiai artilerijos sistemų per vieną mėnesį – 1415.

Antradienį atnaujinta statistika rodo, kad Rusija nuo liepos pradžios Ukrainos mūšio laukuose prarado 1 457 artilerijos sistemas, iš jų 46 per pastarąsias 24 valandas.

[EU+Kuponai] Pasaulinė 4G LTE išmanaus laikrodžio premjera, žibintuvėliai, išskirtinis delninis skaitmeninis osciloskopas, karšto oro gruzdintuvė ir kt. (Video)
3008 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW28A, SUPFW28C, SUPFW28D“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „FNIRSI DSO152“ - delninis skaitmeninis osciloskopas

3) „Proscenic T21“ - 1700W, 5.5L karšto oro gruzdintuvė su APP

4) „N-One NPad Plus“ - 16+128GB, 10,4 colių 2K ekrano Android 13 planšetė

5) „Zeblaze Thor Ultra“ - premjera išmaniojo laikrodžio su 4G LTE, GPS ir kt.

6) „Astrolux EP03“ - 2050Lm žibintuvėlis

Išsamiau

Tai reiškia, kad, anot Kyjivo, Rusijos artilerijos nuostoliai pasiekė naują aukščiausią lygį per pastaruosius tris mėnesius, o per šį laikotarpį prarasti 4032 jos vienetai sudaro ketvirtadalį visų Rusijos artilerijos nuostolių Ukrainoje.

2022 m. vasario mėn. Maskva neteko 16 056 artilerijos sistemų, pranešė „Newsweek“, kuris nurodo, kad leidiniui nepavyko gauti nepriklausomo šių duomenų patvirtinimo.

 

„Artilerija yra labai svarbi, kaip matėme viso karo metu“, – sakė Londono King's College karo studijų skyriaus doktorantė Marina Miron. Artilerija yra labai reikšminga tose fronto linijos dalyse, kurios yra gana statiškos, ir nė vienoje pusėje nėra jokios reikšmingos pažangos, teigė ji „Newsweek“.

Artilerijos ugnis gali būti naudojama norint įsiveržti į priešo pozicijas ir įveikti gynybą, tuo pačiu apsaugant puolančias pajėgas. Ji dažnai naudojama pėstininkų atakoms arba mechanizuotoms atakoms, kai kariuomenė turi daugybę šarvuočių, skirtų judėti mūšio lauke.

 

Gruodį Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministras ir „bepiločių orlaivių caras“ M. Fedorovas sakė „Newsweek“, kad dronai Ukrainos fronto kariams tampa naudingesni nei daugelis artilerijos sistemų.

Kamikadzės arba sprogstamieji dronai buvo plačiai ir efektyviai naudojami atakuojant Rusijos turtą, pavyzdžiui, tankus ir šarvuočius, o žvalgybos dronai dažnai padeda Ukrainos pajėgoms nusitaikyti į Maskvos pozicijas ir apšaudyti artileriją.

Rusijos gynybos ministerija pirmadienį paskelbė sunaikinusi 12 535 Ukrainos lauko artilerijos sistemas ir minosvaidžius, nors „Newsweek“ savarankiškai šios informacijos nepatvirtino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(3)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: