„Būtent dabar. Klausimas sprendžiamas.“ Paaiškėjo, ką greitu laiku gaus Ukraina. Mažai rusams nepasirodys  ()

Rusai nedidelėmis grupėmis vis įsiveržia į Ukrainos tertoriją. Taip neturėtų būti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos linijos rytiniame pasienyje nėra visur pasirengusios pasitikti rusus, todėl jie galėjo lengviau veržtis į Charkivą, mažos jų grupės veržiasi ir Donecko srityje. Rusai veržėsi per tarpus tarp įtvirtintų ukrainiečių pozicijų, teigia Ukrainos atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

Pasak jo, mažos rusų žvalgybos ir diversijos grupės eina į ukrainiečių karių užnugarį, bando juos visiškai ar iš dalies apsupti, pašalinti minas didesniems įsiveržimams ar užminuoti ukrainiečių atsitraukimo kelius. Deja, rusai turi daug priešpėstinių minų, kurių Ukraina yra įsipareigojusi nenaudoti. Dabar rusai stumiasi ir prie Torecko, nes, Svitano nuomone, ten trūksta minų.

[EU+Kuponai] Pasaulinė 4G LTE išmanaus laikrodžio premjera, filtravimo siurblys baseinams, lituoklis, Android projektorius, išmanieji valdikliai ir kt. (Video)
2195 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Zeblaze Thor SQ“ - premjera išmaniojo laikrodžio su 4G LTE, GPS ir kt.

2) „Blitzwolf V2“ - 1080P, Android 9.0 vaizdo projektorius

3) Filtravimo siurblys baseinams - iki 2000 litrų

4) „FNIRSI SWM-10“ - dviejų impulsų rankinis taškinio litavimo aparatas

5) „SONOFF NSPanel“ - išmanusis valdiklis

6) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

Išsamiau

„Tai gali nutikti visoje fronto linijoje, o ne tik Torecke. Natūralu, kad mūsų kariai naikina tokias įsiveržusias grupes. Jos identifikuojamos, sunaikinamos, išstumiamos. Bet būna ir kitaip. Būna, kad rusams pavyksta įvaryti pleištą ir galime būti  apsupti, kaip jau buvo keliose vietose“, – aiškino atsargos pulkininkas.

 

Šį kartą Ukrainos kariai Torecke likvidavo dar vieną įsiveržusią rusų gupę, tačiau rusai tai tikrai kartos. Šią problemą galima išspręsti padidinus turimos kasetinės amunicijos, dronų (ypač su naktiniu matymu) ir minosvaidžių minų skaičių.

„Beje, šis klausimas dabar yra sprendžiamas, viena iš Baltųjų rūmų 200 milijonų dolerių paketo programų apima 120 mm minas“, – sakė karinis ekspertas.

(45)
(5)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: