„Stipri Ukrainos derybinė pozicija.“ Apie tai žino ir Rusija. Artėja netikėti įvykiai  (1)

Informacinę erdvę ir toliau trikdo taikos derybų su Rusija tema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau pastaruoju metu vis dažniau kalbama, kad derybos gali vykti tik tuo atveju, jei Ukraina turės tvirtą poziciją. Tačiau atsakydami į klausimą, kas tai yra, daugelis žmonių neturi vieningos nuomonės (dažnai klaidingos), o kai kurie apie tai neturi nė menkiausio supratimo, teigia grupės „Informacinis pasipriešinimas“ karo ir politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

„Ką dauguma žmonių laiko stipria Ukrainos derybine pozicija?“, – retoriškai klausia O. Kovalenko. Tai Ukrainos pajėgų kontrpuolimo procesas, kuris stumia Rusijos okupantus viena ar visomis kryptimis, kasdien išlaisvindamas kvadratinius kilometrus teritorijos ir taip pastatydamas Rusiją į tokią padėtį, kad ji negalėtų kelti ultimatumų.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Įspūdingi el. paspirtukai su 6000W, 80km/h, 60V 30Ah Samsug baterija, SUP irklentės, TWS ausinės, pūstuvai-siurbliai ir kt. (Video)
3669 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW08C“ - pripučiama SUP irklentė

2) „BlitzWolf BW-FYE15“ - TWS ausinės su trigubomis dinaminėmis tvarkyklėmis

3) „MECO ELEVERDE ME-CR1“ - akumuliatorinis pūstuvas-siurblys

4) „YUME HAWK PRO“ - el. paspirtukas su 6000W, 60V 30Ah Samsug baterija ir kt.

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „DIDEEP“ - nardymui skirtas deguonies balionas

Išsamiau

Tai iš dalies teisingas suvokimas, bet tik iš dalies. Juk 2024 m. pabaigoje Ukraina turės stiprią derybinę poziciją.

Rusija pamažu artėja prie kritinės savo karinio-pramoninio komplekso būklės, kai bus neįmanoma ne tik sukomplektuoti kariuomenės įranga, bet ir kompensuoti jos nuostolių.

Šiuo metu Rusijos okupacinės pajėgos turi 3500 įvairių modifikacijų eksploatuojamų tankų. Tuo pat metu agresorius jau turi mažiau nei 2 500 tankų rezerve, sandėliuose. Vidutiniškai per mėnesį Rusijos pajėgos praranda 250-350 tankų, tačiau taip pat atstato 300-350, naudodama tiek sandėlių, tiek remonto brigadų išteklius.

Tačiau atsižvelgiant į tokį nuostolių tempą, per 7-10 mėnesių pagrindinių kovinių tankų (MBT) sandėliai ir saugojimo centrai galutinai ištuštės ir Rusijai liks tik 3500 tankų, kurių, jei mėnesinių nuostolių tendencija nesikeis, per 12 mėnesių nebeliks. Kitaip tariant, 2024 m. pabaigoje Rusija liks su tuščiais MBT sandėliais (arba, paprasčiau tariant, su ištuštėjusiu SSRS palikimu), o per 2025 m. prasidės visiško jos tankų komponento nulėmimo procesas.

 

Tiesą sakant, Rusija vis labiau artėja prie to, ką 2022 m. V. Putinas pavadino vienu iš vadinamojo „specialiosios karinės operacijos“ tikslų – demilitarizacijos. Todėl kyla klausimas: ar Rusija bus pasirengusi kovoti iki paskutinio tanko?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: