„Neaišku, kokie ginklai buvo panaudoti.“ Pasaulis pakraupo. Įvyko monstriškas smūgis  ()

Žuvo pagrindinis „Hamas“ atstovas užsienyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teherane nuo raketos smūgio žuvo „Hamas“ politinio biuro lyderis Ismailas Haniyehas, atvykęs į naujojo Irano prezidento inauguraciją. „Telegram“ kanalas „Mes galime paaiškinti“ pasakoja, kokios yra jo nužudymo pasekmės ir kaip tai buvo priimta Maskvoje.

I. Haniyehas vadovavo „Hamas“ politiniam sparnui nuo 2006 m. JAV jį laiko teroristu. 2022 metų rugsėjį I. Haniyehas atvyko į Maskvą ir vedė derybas su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

[EU+Kuponai] El. paspirtukai, dviračių žibintuvėliai, saulės panelės, planšetės, vaizdo registratoriai ir įspūdingas daiktas maisto gamybai (Video)
3585 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „WQ-W4 Pro“ - 350W el. paspirtukas su telefono laikikliu ir spyna

2) „Lumintop B01“ - 850Lm žibintuvėlis

3) „FlashFish“ - 18V 60W sulankstoma, portabili saulės panelė

4) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

5) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

6) „BLITZHOME SV2209“ - preciziško maisto gaminimo aparatas su APP

Išsamiau

Jo turtas vertinamas 4 mlrd. dolerių.

Lyderis pasveikino spalio 7 dieną įvykdytą „Hamas“ išpuolį prieš Izraelį, per kurį žuvo 1 200 žmonių. Tą dieną jis ir jo bendražygiai surengė „dėkingumo maldą“. Gegužės 24 d. TBT prokuroras paprašė išduoti orderį jį suimti.

Tai netrukdė Rusijos užsienio reikalų ministerijai priimti Maskvoje „Hamas“ delegatų: nuo 2022 metų tokie vizitai buvo penki.

Rusijos užsienio reikalų ministerija vakar griežtai pasmerkė I. Haniyeho nužudymą ir nurodė, kad tai trukdys „kontaktams“ tarp „Hamas“ ir Izraelio. 

Šią operaciją galima pavadinti „unikalia savo įžūlumu ir meistriškumu“, karo stebėtojas Davidas Šarpas sakė: „Dieną prieš tai I. Haniyehas susitiko su Irano aukščiausiuoju ajatola Ali Khamenei ir naktį buvo sunaikintas savo rezidencijoje, pačiame Teherano centre. Neaišku, kokie ginklai buvo panaudoti, bet tai siunčia stiprią žinią visiems Izraelio priešininkams“.

 

Orientalistas Ruslanas Suleimanovas pabrėžė, kad „Hamas“ neturi griežtos vertikalios hierarchijos, todėl lyderio mirtis susilpnins grupuotę tarptautinio atstovavimo, bet ne karinio potencialo atžvilgiu; Be to, Gazos lyderiai turi nesutarimų su užsienyje esančiais lyderiais. Tačiau jų likvidavimas vyksta ir Gazoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()