„Rusijos puolimas pasiekė kulminaciją, bet... Ukraina ruošia staigmeną“  ()

Rusija didina puolimo tempą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgų puolimas, kuris tęsiasi jau beveik 10 mėnesių ir suintensyvėjo vėlyvą pavasarį ir vasarą, artėja prie kulminacijos. Priešų kariuomenė beveik priartėjo prie strategiškai svarbių Ukrainos pajėgų pozicijų Rytų Ukrainoje. Tačiau išlieka klausimas, ar ji turės pakankamai pajėgų galutiniam puolimui, penktadienį paskelbtoje analizėje vertina BBC Ukrainos skyrius, praneša TVN24.pl.

BBC Ukrainos skyrius primena, kad šių metų liepos pabaigoje Rusijos kariuomenei pavyko padidinti puolimo tempą svarbiausiame ruože – Pokrovsko miesto (Donecko sritis) link, kuris laikomas „Ukrainos pajėgų logistikos centru“ Donbase. Siekdami sulaikyti priešą, ukrainiečiai priversti perskirstyti rezervus ir techniką iš kitų fronto ruožų.

[EU+Kuponai] Akiniai nuo saulės ir belaidės ausinės viename, skaitmeninis mikroskopas, 10in1 šakotuvas, pompa, kampo matuoklis, trimeris
3340 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-15/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Skaitmeninis mikroskopas - iki 1000x didinimas, 2MP, jungiamas prie PC ir kt.

2) „BlitzWolf BW-NEW TH8“ - 10in1 daugiafunkcis šakotuvas

3) „TUERBB T-AP66“ - belaidė pompa

4) „BlitzWolf BW-G02“ - akiniai nuo saulės ir belaidės ausinės viename

5) „ETOPOO“ - kampo matuoklis

6) 21V trimeris, su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

Rugpjūčio pradžioje Rusijos armija yra už 19 km nuo Pokrovsko, tačiau miesto link juda plačiu frontu, saugodama savo flangus nuo Ukrainos kontratakų. „Priešas yra labai arti to, kad iki kito mėnesio pabaigos pasiektų operatyvinį proveržį Pokrovsko link“,  – interviu BBC prognozavo Ukrainos karo ekspertas Kostiantynas Mašovecas.

Viena iš pagrindinių kliūčių, trukdančių Kyjivui sustabdyti Rusijos veržimąsi prie Pokrovsko ir Torecko, yra nesugebėjimas atitraukti pakankamai kovinių dalinių iš kitų krypčių, penktadienį paskelbtoje analizėje vertina BBC.

 

Rusijos puolimas pasiekė kulminaciją, bet... Ukraina ruošia staigmeną, rašo TVN24.pl.

Michailas Žirochovas įsitikinęs, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė jau šio rudens pradžioje rengia naują kontrpuolimą. Kuriami atitinkami rezervai. Pasak šio eksperto, šis puolimas bus veiksmingas iki lapkričio mėnesio – prieš JAV prezidento rinkimus ir antrąjį taikos viršūnių susitikimą dėl Ukrainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: