24/7. Rusija „liepsnoja“. Žiauru, kas vyksta  ()

Rusija nieko negailėdama stumiasi pirmyn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien JAV yra Ukrainos sąjungininkė, o Rusijos ekonomika, kuriai buvo taikoma daugybė sankcijų, veikia visu pajėgumu, o ne žlunga.

Faktai yra tokie – patinka tai kam nors ar ne – kad Rusijos ekonomika perjungta į karo pavarą (o Rusijos valstybė istoriškai turi daug patirties). Ir kažkaip ji juda toliau, nepaisant sankcijų ir padedant... Vakarų technologijoms, rašo „Portal obronny“.

XX a. dešimtajame dešimtmetyje daugelis šalių pradėjo mažinti karinio pramoninio komplekso ir pramonės biudžetus. Nuo trečiųjų Vladimiro Putino valdymo metų (dėl kylančių naftos kainų) Rusija pradėjo masiškai aprūpinti savo pramonę moderniomis staklėmis, daugiausia europietiškos gamybos, o nuo 2010 m. – importuojamomis iš Rytų Azijos. Kartu su programine įranga. Todėl Rusijos gynybos pramonė nėra tokia atsilikusi, kaip galima išgirsti.

[EU+Kuponai] Pasaulinė „Eleglide C1 Series“ premjera. Išskirtinių variklių el. dviračiai už specialias kainas
3309 4 2

„Eleglide C1 Series“ premjera!

Nuolaidų kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-09-05

Iš Europos sandėlių

1 metų garantijos

1) „Eleglide C1“ - 250W centrinis Ananda variklis, 150 km, 14,5Ah ir kt.

2) „Eleglide C1 ST“ - 250W centrinis Ananda variklis, 150 km, 14,5Ah ir kt.

3) „Eleglide M1 Plus“ - 29'' atnaujinta 2-os kartos el. dviračio versija

4) „Eleglide T1 STEP-THRU“ - miesto el. dviratis

Išsamiau

Todėl ji veikia palyginti gerai, nes dirba ne tik visu galingumu, bet ir 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Taip yra todėl, kad Kremlius netaupo jos finansavimui. Analitikai pabrėžia, kad tai daroma perteklinių rezervų sąskaita, parduodant žaliavas mažesnėmis nei rinkos kainomis ir pan. Rusijoje valdžiai tai nerūpi, nes ji taip pat kariauja su Ukraina dėl ekonominės ištvermės. Rusijai yra iš kur „lieknėti“. O Ukrainai? Kol storas numetė svorio, plonas gali numirti.

 

Karališkojo Jungtinių paslaugų instituto (angl. Royal United Services Institute) analitinio centro ekspertai sugalvojo gražų terminą Rusijos ekonomikai apibūdinti: „Kalašnikovo ekonomika“. Ji yra „gana nesudėtinga, bet ilgaamžė, skirta naudoti dideliu mastu ir konfliktams“. Daugelis iš tūkstančių gamyklų, sudarančių ginklų sektorių iki 2022 m., buvo nuostolingos, tačiau joms sekėsi gerai, nes vyriausybė arba mokesčių mokėtojai jas subsidijuoja.

 

Kodėl Vakarų valstybės nenori atsižvelgti į Lenkijos pasiūlymą padidinti išlaidas gynybai iki 3 proc.? Dėl paprastos priežasties: jos bijo visuomenės reakcijos, baiminasi, kad toks žingsnis gali pabloginti jų (vartotojų) gyvenimo lygį. Daugiau amunicijos, mažiau sviesto. Tai Vakaruose sukelia visuomenės pasipriešinimą.

Rusijoje tokio dalyko nėra, nes kadangi 80 proc. gyventojų palaiko V. Putino politiką, vargu ar galima tikėtis, kad jiems kiltų panašių nuogąstavimų, kokie pateikiami Vakarų visuomenėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(14)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: