„Eik na****...“ NATO apstulbusi. Ukraina sukūrė ATACMS analogą (Foto)  (1)

Naudojamos nuo konflikto pradžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusijos karo laive, eik na****...“.

Bukareštas sužavėtas ir parodė rimtą susidomėjimą bendra su Kyjivu priešlaivinių raketų „Neptūnas“ gamyba. Prisiminkime, kad prie Ukrainos Gyvačių salos jos sunaikino Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmaną – kreiserį „Moskva“. Prieš tai okupantai teigė, kad šis laivas yra nenuskandinamas ir aprūpintas visomis priešraketinės gynybos sistemomis.

„Army Recognition“ teigimu, Rumunija suinteresuota bendradarbiavimu su Ukraina kuriant saugią zoną Juodojoje jūroje, todėl prašo pasidalinti savo patirtimi kuriant priešlaivines raketas, tokias kaip „Neptūnas“. Tuo pat metu Bukareštas nenori skubinti įvykių, kol Ukraina neįstojo į Aljansą.

[EU+Kuponai] Net iki 1200 m šviečiantis žibintuvėlis, energijos stotelė, baterijų įkroviklis, galinga pompa, SUP irklentė ir trimeris (Video)
2316 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-06/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux FT03“ žibintuvėlis (modelis: SFT40 6500K)

2) „FunWater ACC1420002“ pompa

3) „FunWater SUPFW27B“ pripučiama SUP irklentė

4) „VIOLEWORKS“ - 1000W trimeris, su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

5) „FlashFish“ - 200W energijos stotelė

6) „Astrolux VC04S“ - daugiafunkcis baterijų įkroviklis

Išsamiau

„Rumunijos ir Ukrainos karinės-pramoninės partnerystės planai yra skirti pokariui, nepaisant to, kad nei Kyjivas, nei NATO visiškai nepasitiki Ukrainos gebėjimu atlaikyti dabartinį konfliktą“, – pažymėjo leidinio pašnekovai.

 

Jau pats tokių derybų faktas rodo Rumunijos ir Ukrainos bendradarbiavimo gynybos sektoriuje pradžią. Straipsnyje taip pat pažymima, kad, palyginti su „Scalp“ ir „Storm Shadow“ lėktuvų raketomis, Ukrainos „Neptūnus“ galima greitai pritaikyti antžeminėms paleidimo priemonėms ar kitoms mobilioms platformoms.

„Šios raketos („Neptūnas“ – red.) buvo naudojamos nuo konflikto pradžios, 2022 m. jomis buvo sunaikintas Rusijos kreiserį „Moskva“. Potencialiai jos gali konkuruoti su amerikiečių ATACMS – vieninteliu panašaus nuotolio ginklu, kurį šiuo metu naudoja Kyjivas“, – pažymi leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(3)
(125)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: