Viskas. Rusai už 20 kilometrų  ()

Rusai veržiasi pirmyn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos veržiasi į strategiškai svarbų Pokrovsko miestą Rytų Ukrainoje ir kelia grėsmę gyvybiškai svarbiai Ukrainos tiekimo linijai, Maskvai tęsiant lėtą puolimą.

CNN rašo, kad Rusija kelis mėnesius ištempė Ukrainos gynybą per visą rytinę fronto liniją, bandydama užgrobti kuo daugiau teritorijos, kol į mūšio lauką atvyks nauji ukrainiečių naujokai ir naujos Vakarų ginkluotės siuntos.

Rusijos laimėjimai daugiausia buvo laipsniški – fronto linija pastaraisiais mėnesiais beveik nepajudėjo, tačiau pastarojo meto pažanga link Pokrovsko kėlė nerimą Ukrainai ir jos sąjungininkams.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais monstrinės energijos stotys! Pamaitins ir elektromobilį, ir visus namus (Video)
4054 4

„Earth Day Sale“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„FOSSiBOT F3600 Pro“ energijos stotis + „FOSSiBOT FB3840“ papildomos baterijos + „FOSSiBOT SP420“ 420W saulės panelės

Išsamiau

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo naktiniame kreipimesi į tautą sekmadienį pripažino situacijos rimtumą ir pareiškė, kad Ukrainos kariai šioje srityje susiduria su „itin sudėtinga“ realybe, pranešė „Blic“.

Karo studijų instituto analitikų duomenimis, antradienį rusai buvo maždaug už 20 kilometrų nuo Pokrovsko. Institutas pridūrė, kad rusai tęsia „intensyvias pastangas žengti į priekį ir įgyvendinti ribotą taktinį Ukrainos pajėgų apsupimą Pokrovsko kryptimi“.

 

Dabar miestas yra pagrindinis Ukrainos kariuomenės centras, nes jis greitai pasiekia kitą Ukrainos karinį centrą Kostiantynivką. Abu miestus jungiančiu keliu ukrainiečiai naudojasi aprūpindami savo kariuomenę į fronto linijas ir evakuodami aukas link Dniepro, skelbia CNN.

Mažai tikėtina, kad spaudimas artimiausiu metu atslūgs, rašo CNN.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(112)
(-74)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: