„Nei šiais, nei kitais metais.“ Šokiruojanti žinia apie F-16  ()

Ukraina susiduria su problemomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-04 „Nei šiais, nei kitais metais.“ Šokiruojanti žinia apie F-16  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai neturėtų kurti išpūstų lūkesčių dėl naikintuvų F-16 pasirodymo. Jie taip pat neturėtų pasikliauti Vakarais, kurie esą netrukus gali Ukrainai perduoti reikiamą lėktuvų skaičių. Net teoriškai artimiausiais metais Ukraina neturės pakankamai F-16 lėktuvų. Kaip praneša portalas Comments.ua, nuomonę, kodėl Ukraina nei šiais, nei kitais metais negaus reikiamo skaičiaus F-16, radijo „Radio NV“ eteryje išsakė žurnalo „Defence Express"“vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas. 

Ekspertas paaiškino, kad teoriškai JAV turi pakankamai lėktuvų, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos savo arsenale turėtų 128 naikintuvus, apie kurių poreikį kalbėjo prezidentas Volodymyras Zelenskis. Tačiau praktiškai to nebus.

[EU+Kuponai] El. paspirtukai, dviračių žibintuvėliai, saulės panelės, planšetės, vaizdo registratoriai ir įspūdingas daiktas maisto gamybai (Video)
3575 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „WQ-W4 Pro“ - 350W el. paspirtukas su telefono laikikliu ir spyna

2) „Lumintop B01“ - 850Lm žibintuvėlis

3) „FlashFish“ - 18V 60W sulankstoma, portabili saulės panelė

4) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

5) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

6) „BLITZHOME SV2209“ - preciziško maisto gaminimo aparatas su APP

Išsamiau

„Ir net jei Vašingtone būtų kokia nors kita, švelnesnė pozicija, jie negali [to padaryti], nes dabar JAV kritiškai trūksta pačių lėktuvų. Kongresas nepritaria transporto priemonių nurašymui. O tai, ką jie nurašo, jau yra šlamštas, kuris net ne visada tinkamas būti taikiniu“, – pažymėjo O. Katkovas.

Be to, šiems naikintuvams taip pat reikia 128 pilotų. Tačiau aviatorių apmokymas trunka daug mėnesių.

Pasak O. Katkovo, teoriškai būtų įmanoma pritraukti užsienio savanorių, tačiau net ir tai neišsprendžia vienos iš pagrindinių problemų – kur Ukrainoje bus dislokuoti 128 naikintuvai.

 

Be to, norint apsaugoti tokį skaičių F-16 lėktuvų, reikia 20 „Patriot“ sistemų – kadangi jos turi 120 laipsnių apžvalgos kampą, kiekviename aerodrome reikėtų įrengti po dvi tokias priešlėktuvinės gynybos sistemas, kad būtų užtikrinta visapusiška gynyba.

„Taigi štai šių 128 naikintuvų reikia skubiai, nes priešas kasdien naudoja iki 300 savo aviacijos mašinų... Ar yra galimybė Ukrainoje net teoriškai [turėti 128 F-16 naikintuvus]? Gerai, yra. Ar yra galimybė gauti pilotų? Gerai, yra. Ar yra galimybė dislokuoti [lėktuvus] taip, kad jie nebūtų sunaikinti pirmą dieną? Net teoriškai – ne“, – apibendrino O. Katkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(15)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()