F-16 naikintuvai jau vykdo misijas Ukrainos padangėje. Yra iššūkių  ()

Pirmieji naikintuvai F-16 jau vykdo užduotis Ukrainos danguje. Ekspertų teigimu, šios mašinos gali sustiprinti gynybą nuo Rusijos atakų. Tačiau jų turi būti pakankamai daug ir jos turi būti tinkamai aprūpintos. Rusijos oro gynybos klausimas taip pat yra problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remdamiesi prezidento Volodymyro Zelenskio kanceliarijos pateikta filmuota medžiaga, Ukrainos portalo „Defense Express“ analitikai įvertino, kad gautos mašinos yra moderniai įrengtos, įskaitant naujausias radioelektroninės kovos sistemas.

Kaip per ICTV televiziją pažymėjo Ukrainos ekspertas Igoris Čalenka, pagrindinė naikintuvų užduotis bus sustiprinti Ukrainos priešlėktuvinę gynybą virš itin svarbių objektų, įskaitant energetikos objektus - jų neįmanoma apsaugoti jau turimomis sistemomis, net ir „Patriot“ paleidimo įrenginiais.

Ekspertas pažymėjo, kad didėjant F-16 skaičiui ir juos perginkluojant, jie galės būti naudojami vis arčiau fronto linijos.

[Vokietija] Mažiausia kaina šiais metais! Fantastiški 4in1 suvirinimo aparatai. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
3085 2

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

JAV karo studijų instituto analitikai vertino, kad siekiant visapusiškai išnaudoti į Ukrainą atvykstančius F-16 lėktuvus, gynybos pajėgos turėtų sutelkti dėmesį į tai, kad Vakarų tolimojo nuotolio ginklais būtų įveikta Rusijos priešlėktuvinė gynyba užnugaryje ir okupuotose Ukrainos teritorijose.

Jie taip pat pažymėjo, kad Rusijos prokremliški tinklaraštininkai į naikintuvų F-16 atvykimą reagavo bandydami sumažinti jų galimą poveikį mūšio laukui. Tokia reakcija kenkia Rusijos propagandos pastangoms vaizduoti F-16 ir kitų Vakarų ginklų pristatymą kaip kritinę ir nepriimtiną „raudonąją liniją“.

 

Ukraina gavo 10 naikintuvų F-16, spėjama, kad iki metų pabaigos gali būti perduota dar 10. Iš viso Vakarų šalys pažadėjo apie 80 naikintuvų.

Praėjusią naktį Rusijos bepiločiai lėktuvai atakavo septynis Ukrainos regionus, daugiausia dėmesio skirdami centriniams ir šiaurės rytiniams šalies regionams; visi iš jų buvo numušti, kaip pirmadienio rytą pranešė Ukrainos karinės oro pajėgos. Portalas „Ukrainska Pravda“ praneša, kad per Rusijos atakas Donecko srityje žuvo vienas civilis ir dar trys buvo sužeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(20)
(4)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()