Karas greit nesibaigs. „10 naujų.“ Ir tai dar ne viskas  ()

Lengviau pasakyti nei padaryti.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=EPAP-ubj-c4

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina formuoja dešimtis naujų savo kariuomenės mechanizuotųjų brigadų, kurios ruošiasi kovoti 2025 m. Šioms brigadoms reikės tūkstančių karių ir tūkstančių vienetų technikos, teigia „Forbes“.

Pasak leidinio autorių, tai ženklas, kad Ukrainos vadovai nesitiki, jog plataus masto karas greitai baigsis.

„Gali praeiti keli mėnesiai, kol pirmoji iš naujųjų 2 000 brigadų užpildys visas laisvas vietas, ir dar keli mėnesiai, kol šios brigados bus pasirengusios kovai“, – prognozuoja leidinys.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3513 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Straipsnyje taip pat teigiama, kad naujų brigadų sukūrimas priklauso nuo dviejų dalykų: sėkmingos mobilizacijos ir užsienio pagalbos. Šiuo metu „Militaryland“ analitikai praneša, kad visos naujos Ukrainos kariuomenės mechanizuotosios brigados bus rengiamos užsienio šalyse, o daugelis jų naujokų bus imami iš tose šalyse gyvenančių ukrainiečių.

Pranešama, kad naujai sukurta 160-oji Ukrainos kariuomenės mechanizuotoji brigada jau dalyvauja pratybose Lenkijoje.

Naujų brigadų sukūrimas priklauso nuo dviejų dalykų: sėkmingos galbūt 10 000 ar daugiau naujų naujokų mobilizacijos ir nuolatinės užsienio paramos Ukrainos karo veiksmams. Mobilizacija yra naujųjų brigadų gyvosios jėgos šaltinis; užsienio sąjungininkai greičiausiai suteiks didžiąją dalį sunkiosios ginkluotės.

Naujosios brigados suformuotos praėjus trims mėnesiams nuo ankstesnės kariuomenės plėtros pabaigos. Nuo praėjusių metų rudens Ukrainos kariuomenė suformavo 10 naujų brigadų: keturias mechanizuotąsias brigadas, penkias pėstininkų brigadas ir jėgerių brigadą.

 

„Ukraina turi mobilizuoti pakankamai karių, kad kompensuotų ginkluotųjų pajėgų nuostolius, taip pat papildyti karių skaičių naujoms brigadoms ir visiems paramos daliniams, kurių jiems prireiks. Tai lengviau pasakyti nei padaryti šalyje, kurioje gyvena tik 38 mln. žmonių ir kuri jau išlaiko milijoninę kariuomenę“, – rašoma straipsnyje.

Ne veltui pranešama, kad Ukrainos gynybos ministerija planuoja mobilizuoti daug užsienyje gyvenančių ukrainiečių. Remiantis „Associated Press“, praėjusių metų pabaigoje Europos Sąjungos šalyse laikiną apsaugą gavo apie 768 000 nuo 18 iki 64 metų amžiaus ukrainiečių vyrų.

Tiekti šarvuočius gali būti ne mažiau sudėtinga, ir neaišku, ar Ukraina gali tai padaryti be nuolatinės užsienio paramos. Mechanizuotai brigadai reikia kelių šimtų transporto priemonių, įskaitant tankus, kovines mašinas, haubicas, raketų paleidimo įrenginius, priešlėktuvinės gynybos sistemas, inžinerines transporto priemones ir sunkvežimius.

 

Dešimčiai naujų brigadų reikės tūkstančių transporto priemonių. Jei palygintume, Ukrainos sąjungininkai per pirmuosius 29 karo mėnesius karinėms reikmėms skyrė apie 12 000 transporto priemonių. Ne visos šios transporto priemonės yra skirtos naujiems daliniams: jos pakeičia apie 6 400 transporto priemonių, kurių Ukraina neteko per tuos 29 mėnesius.

„Gali praeiti šeši mėnesiai ar dar daugiau, kol naujosios brigados bus pasirengusios veikti. Kitaip tariant, tai yra 2025 m. brigados – daliniai, galintys kovoti ketvirtaisiais plataus masto karo metais“, – apibendrinama straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()