„Iš viso 100 Su-34.“ Galėjo būti košmariškas smūgis Rusijai  ()

Ukraina praleido puikią progą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina prarado unikalią galimybę sunaikinti dešimtis Rusijos lėktuvų Su-34. Žiniasklaidos duomenimis, lemiamas veiksnys buvo tai, kad trūko JAV sutikimo naudoti tolimojo nuotolio ATACMS ginklus. Dėl to, baimindamiesi Kyjivo atakų, rusai sugebėjo iš pasienio rajonų atitraukti dalį savo karinių orlaivių.

Apie šį atvejį pranešė amerikiečių „Forbes“. Pasirodo, Kyjivas rengėsi masiniam puolimui, kuris būtų smarkiai išsekinęs priešo oro pajėgas. Pasak autorių, dėl nepavykusios akcijos galima kaltinti Jungtines Valstijas. Prezidento Joe Bideno administracija nepritarė tolimojo nuotolio ginklų panaudojimui ir smūgiui prieš rusų daugiafunkcinius ir labai efektyvius taktinius bombonešius  Su-34, sutelktus netoli sienos.

[Vokietija] Mažiausia kaina šiais metais! Fantastiški 4in1 suvirinimo aparatai. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
3085 2

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Šią vasarą pasitaikė reta proga suduoti didelį smūgį, kai Rusijos karinių oro pajėgų 47-asis gvardijos aviacijos pulkas atviroje Voronežo-Malševo aviacijos bazėje pastatė dešimtis Su-34 iš maždaug 100 eksploatuojamų lėktuvų. Šis aerodromas yra pietų Rusijoje, vos už 160 km nuo Ukrainos sienos. Tai reiškia, kad mašinos galėjo būti ATACMS raketų sistemos taikinyje. Rusai įžvelgė realią grėsmę ir nusprendė reaguoti. Dabar jie perkelia savo karinius orlaivius į „mažiau jautrias“ ir gerai apsaugotas bazes toliau nuo sienos su Ukraina. Dalis įrangos vis dar lieka pasienyje, tačiau tai pavieniai vienetai. Kita vertus, Kyjivas turi vykdyti masinį naikinimą priešo gretose, jei nori galvoti apie galutinę pergalę konflikte. Jei Baltieji rūmai kada nors duos leidimą ATACMS oro smūgiams į Rusijos bazes, gali būti per vėlu“, – rašė „Forbes“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(18)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: