„Branduoliniai ginklai jau pristatyti į Ukrainą!“  (1)

Nėra įrodymų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-07 „Branduoliniai ginklai jau pristatyti į Ukrainą!“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taktiniai branduoliniai ginklai jau yra Ukrainoje, tvirtina Aleksejus Muchinas, prokremliškos ekspertų grupės vadovas, nepateikęs įrodymų.

Kalbėdamas per valstybinį televizijos kanalą „Russia 1“, jis sakė manantis, kad JAV naikintuvų F-16 pristatymas Ukrainai, dėl ko Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ilgai tarėsi, rodo, kad taktiniai branduoliniai ginklai karo draskomai šaliai jau buvo pristatyti.

Tačiau jo teiginį paskelbęs „Newsweek“ atkreipia dėmesį į tai, kad nėra įrodymų, jog Vakarai ukrainiečiams siuntė branduolinius ginklus.

Monitorius, kokio dar nesu matęs: 4K raiška, 42 coliai, OLED, ir fantastiškai gera vaizdo kokybė („Philips Evnia 42M2N8900 – Series 8000“ apžvalga)
3614 1

Šis naujausios Philips Series 8000 serijos monitorius išties yra daugeliu požiūrių įspūdingas ir nepaprastas gaminys. Tik rezervuokit jam vietos ant savo stalo.

Išsamiau

Sekmadienį V. Zelenskis patvirtino, kad į jo šalį atvyko F-16, praėjus daugiau nei dvejiems metams po Rusijos prezidento Vladimiro Putino pradėto karo.

„Pirmiausia, F-16 jau yra ir aš esu tikras, kad taktiniai branduoliniai ginklai jau yra. Deja, praktika rodo, kad tai įvyko keliais mėnesiais anksčiau nei tada, kai kažkas buvo paskelbta“, – sakė A. Muchinas.

Ukraina atsisakė branduolinio arsenalo mainais į saugumo garantijas iš Rusijos ir JAV pagal Budapešto memorandumą. Nepaisant to, prokremliška žiniasklaida ir pareigūnai ne kartą pastūmėjo branduolinio ginklo naratyvą nuo tada, kai Rusija pradėjo invaziją 2022 m. vasario mėn.

 

Kitas laidos svečias – valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ narys Konstantinas Zatulinas nesutiko su A. Muchinu.

„Manau, kad mus bando pagauti už liežuvio, nes jau spėjome pasakyti, kad F-16 pasirodymą suvoksime kaip branduolinę grėsmę... Bet esu tikras, kad jie tikrai neperžengė ribos, dėl taktinių branduolinių ginklų tiekimo“, – sakė K. Zatulinas.

Tuo tarpu Rusija jau kelias savaites rengia branduolinio ginklo pratybas, sakydama, kad tai paskatino provokuojantys Ukrainą remiančių Vakarų šalių pareiškimai ir grasinimai.

Rusijos gynybos ministerija liepos 31 dieną paskelbė, kad perėjo prie trečiojo taktinių branduolinių ginklų pratybų etapo, kuris prasidėjo gegužę.

 

Pirmasis etapas apėmė „praktinius nestrateginio branduolinio ginklo paruošimo ir panaudojimo bandymus“ šalies pietinėje karinėje apygardoje, o antrasis etapas prasidėjo birželį kartu su Baltarusijos kariais.

Trečiasis V. Putino pratybų etapas apima Rusijos pietinę ir Centrinę karinę apygardą ir siekia „paruošti Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų dalinius koviniam nestrateginio branduolinio ginklo panaudojimui“, nurodė ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(13)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)