„Mūsų generolai žiauriai suklydo. Tai buvo didelė klaida.“  ()

Ukrainiečiai padarė klaidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikraštis „The New York Times“ rašo apie dabartinę fronto padėtį Rytų Ukrainoje. Žurnalistai susisiekė su kariais, kurie pastarosiomis savaitėmis gynė teritoriją nuo Rusijos invazijos. Iš jų pasakojimų matyti, kad gynybos metu buvo padaryta nemažai klaidų, dėl kurių galiausiai buvo prarasta kelių gyvenviečių kontrolė.

Žurnalo pašnekovas buvo 24-osios mechanizuotosios brigados 2-ojo bataliono, atsakingo už gynybą šia kryptimi, vyresnysis seržantas Petro Liachovičius. Karys pripažino, kad įtvirtinimai buvo parengti labai gerai ir, nepaisant daugybės atakų, rusams nepavyko jų pralaužti.

[Vokietija] Mažiausia kaina šiais metais! Fantastiški 4in1 suvirinimo aparatai. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
3087 2

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Ukrainos gynėjų nelaimei, tuo pat metu rusai pradėjo stiprų puolimą Časiv Jaro kryptimi. Todėl ukrainiečių generolai priėmė sprendimą perkelti mūšiuose patyrusią 24-ąją brigadą ir pakeisti ją 41-ąja mechanizuotąja brigada.

Pasak karių pasakojimų, jie perspėjo savo vadus dėl to ir ragino jų nekeisti kritiniu momentu, ypač kai vis labiau ryškėjo artėjančio Torecko puolimo požymiai. Tačiau į prašymus nebuvo atsižvelgta.

„Mūsų generolai žiauriai suklydo. Išvesti mus iš ten buvo didelė klaida“, – pabrėžė Lachovičius.

 

Kaip jis paaiškino, kaskart rotuoti dalinius yra pavojingas manevras. Nuvykus į vietą, kariams reikia laiko aklimatizuotis naujoje vietovėje. Per tą laiką jie iš esmės yra bejėgiai

Praėjus lygiai dviem dienoms po to, kai kariai apsikeitė vietomis, prasidėjo rusų puolimas. Kariai nebuvo pasirengę gintis, vadai davė neaiškius įsakymus ir nesugebėjo greitai reaguoti į kylančias grėsmes.

Pasak 206-ojo pulko kario ir buvusio Rusijos okupuotų teritorijų ministro, Torecko rajone buvo sutelkta per mažai karių. Dėl prasto vadovavimo lengvieji pėstininkų daliniai buvo išnaikinti.

 

„Ukraina pasiuntė keletą geriausių savo brigadų, kad pabandytų stabilizuoti padėtį, tačiau jų pajėgos yra ribotos. Įnirtingos kovos, pasak karių, gali apsunkinti bet kokias viltis, kad Kyjivas perims iniciatyvą ir grįš į puolimą“, – rašo „The New York Times“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas atsisakė išsamiau komentuoti, paaiškinęs, kad tai karinė paslaptis. Kartu jis paskelbė, kad karinė vadovybė „visada atsižvelgia į pagrįstą lauko vadų iniciatyvą ir pasiūlymus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(12)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: