„Pralaimėti karą nepasiekus fronto.“ Generolas atskleidžia absurdišką NATO silpnybę  ()

Generolas atskleidžia, kur Europai reikia pasitempti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija teoriškai gali užpulti daugiau Europos šalių, ir jei Europa nori sustabdyti galimą Rusijos puolimą, turime padaryti vieną dalyką dabar pat, interviu „Politico“ perspėja Prancūzijos generolas Bertrandas Toujouse.

„Ar Vladimiras Putinas gali užpulti Vakarų šalis? Net jei jis to neplanuoja daryti, reikia būti pasirengusiam net pačiam niūriausiam scenarijui. O šiuo metu mes visiškai nepasirengę“, – nerimauja prancūzų generolas Bertrandas Toujouse interviu leidiniui „Politico“.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8398 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Teoriškai Rusija gali užpulti ir daugiau Europos šalių, ir jei norime sustabdyti Putiną, pasak šio kariškio, turime nedelsiant pagerinti kariuomenės mobilumą. Šiuo metu karių gabenimas per kelias šalis yra itin sudėtingas dėl visišką absurdą pasiekusios biurokratijos. Karo sąlygomis tai gali paralyžiuoti visą gynybą. Pasak generolo B. Toujouse, Šaltojo karo metais karių mobilumas buvo geresnis nei dabar, dabar muitininkas gali sustabdyti tanką pasienyje, remdamasis taisyklėmis. Be to, kelių infrastruktūra, pavyzdžiui, tuneliai ir tiltai, visiškai nepritaikyta kariuomenei judėti per žemyną. Geležinkelių transportas, kuris, kaip pranešama, bent jau Prancūzijoje jau daugelį metų nenaudojamas kariniams tikslams, taip pat šlubuoja.

 

Kaip atskleidžia generolas, nepatogi tiesa apie kariuomenės mobilumą paaiškėjo 2022 m., kai prasidėjus karui Ukrainoje Prancūzija išsiuntė savo batalioną į Rumuniją. „Tuomet sužinojome biurokratijos mastą. Ukrainoje vyksta karas. O muitininkai mums aiškino, kad neturime tinkamo tonažo ir mūsų tankai negali pravažiuoti per Vokietiją (...) Tai tiesiog neįtikėtina“, – prisiminė B. Toujouse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(5)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()