„Jie jau turėjo sustoti.“ Situacija peržengia ribas (Video)  ()

Įvykių raidą fronte numatyti labai sunku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik visi žmogiškieji ištekliai, kuriuos Rusijos Federacija siunčia į karą su Ukraina, tiesiogine prasme sudega per mėnesį. Kartu Rusijos armijos kiekybiniai rodikliai, palyginti su pavasariu, ženkliai nepadidėja. Tada buvo 525 000, o dabar yra apie 527 000 karių.

Sunku pasakyti, kaip klostysis situacija, nes, remiantis objektyvios analizės rodikliais, priešas, pajutęs technikos trūkumą ir baisius personalo nuostolius, jau turėjo sustoti (taip teigia patys Rusijos Z karo korespondentai). Bet taip neatsitiko. Niekas nežino, kuo viskas baigsis, nes situacija peržengia karinės analizės ribas.

Tokią nuomonę išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Serhijus Hrabskis interviu su Jevhenija Kutnova, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Fabrika novin“.

[Vokietija] Mažiausia kaina šiais metais! Fantastiški 4in1 suvirinimo aparatai. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
3085 2

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Dabar kalbame apie politines ambicijas ir bandymus atlikti kai kuriuos uždavinius, atsižvelgiant į tai, kad pati Rusija pradeda suvokti augančias vidaus politines ir ekonomines grėsmes. Aš jau tyliu apie ten vykstančias katastrofas“, – pastebėjo ekspertas.

Torecko srityje padėtis iš tiesų itin sudėtinga. Tačiau šiuo metu galime pasakyti, kad priešas savo vasaros kampanijos užduoties neįvykdė.

 

Donecko ir Luhansko sričių sienų jis nepasiekė. Jis neužėmė nei vienos strateginės svarbos gyvenvietės. Vienintelis laimėjimas yra grėsmės užgrobti Torecką ir patekti į Pokrovską sukūrimas.

Torecko užėmimas priešui reikš, kad jis visiškai kontroliuos Donecko aglomeraciją ir galės sutelkti bei išsklaidyti savo pajėgas ir priemones bei visiškai užpulti kitą miestą – Kostiantynivką (siekiant pasiekti slavų ir Kramatorsko aglomeraciją), paaiškino Hrabskis. Kartu karo ekspertas dar kartą pabrėžė, kad labai sunku numatyti įvykių raidą fronte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(9)
(70)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: