„Su trimis kuopomis. Su 11 tankų.“ Pajudėjo  ()

Nedrįsta pateikti statistikos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-09 „Su trimis kuopomis. Su 11 tankų.“ Pajudėjo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalisto Sergejaus Aslaniano komentaras.

Kovos prie Kursko skamba labai neįprastai. Tarsi iš ankstesnio karo, tarsi vėl būtų Kursko ruožas, 1943 m. rugpjūtis.

Rusijos Federacijos gynybos ministerijos duomenimis, Ukrainos kariuomenė įsiveržė į Rusijos teritoriją su trimis kuopomis. Tai daug, vos ne visas batalionas. Su 11 tankų. Tai ne diversinė ir žvalgybinė grupė, o kariuomenė.

Kodėl jie įžengė?

Taktinė užduotis: karas Rusijos teritorijoje, Sudžos miesto prie dujų skirstymo stoties, tiekiančios dujas Europai, užėmimas.

[Vokietija] Mažiausia kaina šiais metais! Fantastiški 4in1 suvirinimo aparatai. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
3085 2

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

O taip pat, kas nėra akivaizdu, bet rodoma, pademonstruoti skirtumą tarp kariuomenių ir valstybių. Rusijos kariai, 2022 m. įžengę į Ukrainos gyvenvietes, atidengė ugnį į civilius gyventojus, šaudė į juos dėl pramogos, tarsi šaudykloje. Ukrainiečiai nelietė nė vieno civilio, o kovojo aiškiai, ėmė belaisvius, prarado techniką, įsitvirtino ir tęsė puolimą. Tai reiškia, kad jie turėjo galimybę užsiimti civilių gyventojų naikinimu. Tačiau Gynybos ministerija tyli, o gubernatorius vis dar nedrįsta pateikti statistikos, bandydamas suskaičiuoti nukentėjusius. Tai seniai užmiršta situacija, paskutinį kartą matyta Pirmojo pasaulinio karo metais. Taip buvo įprasta kariauti prieš 100 metų, kai civiliai gyventojai karą stebėjo pro langą ir žinojo, kad jie nenukentės. Tai didžiulis skirtumas tarp Ukrainos ir Rusijos, dėl kurio po 33 metų skirtumo šios šalys labai skiriasi.

 

Prieš metus prasidėję „Rusijos laisvės bataliono“ ir Ukrainos kariuomenės įsiveržimai į Rusijos teritoriją ir kontaktai su civiliais gyventojais virto įprastais ginkluotų vyrų pokalbiais su paprastais žmonėmis, laisvai, be jokios baimės, bendraujančiais su svetima kariuomene. Žmonės nebijo Ukrainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(2)
(147)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: