Zalužnas galėjo nušluoti Rusiją. Kas nutiko 2022 m.  ()

Atskleistos JAV karinės pagalbos Ukrainai vėlavimo priežastys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų analitinio centro „Chatham House“ ekspertas Johnas Loughas savaitraščiui „Newsweek“ sakė, kad, jo nuomone, „Vakarai neturi strategijos, kaip užbaigti karą Ukrainoje“. Ukrainą remiančių šalių vadovai daugiausia dėmesio skiria tam, kaip paremti Kyjivą, tačiau tai dar nereiškia patikimos pergalės strategijos. Britų eksperto nuomone, strateginė klaida buvo padaryta 2022 m. vėlyvą pavasarį ir vasarą, kai Ukraina ruošėsi puolimui, o rusai dar nebuvo padidinę savo pajėgumų, paskelbę dalinės mobilizacijos, įsitvirtinę ir pertvarkę savo pramonės sektoriaus į karo gamybą.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5397 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jei Zalužnas tada būtų gavęs tokio masto pagalbą, kokios jis siekė, strateginė situacija rudenį tikriausiai būtų buvusi visai kitokia nei dabar, daug palankesnė Ukrainai ir ją remiančioms šalims. Tačiau, kaip sako Loughas, buvo nuspręsta laikytis „eskalacijos vengimo“ strategijos, motyvuojant rusų netiesiogiai kurstoma baime, kad Ukrainos sėkmė gali lemti tiek horizontalią, tiek vertikalią eskalaciją, po kurios į karą gali būti įtraukta NATO.

Praleistos progos atsisuko antru galu, nepadės net F-16 pristatymas, kuris yra pernelyg kuklaus masto ir gerokai pavėluotas, teigia J. Loughas.

 

JAV ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Marko Canciano vertinimu, esant dabartiniam tiekimo mastui ir tempui, taip pat Kongreso skiriamų lėšų dydžiui, karinės įrangos tiekimas Ukrainai vis tiek pasieks tik 2/3 2023 m. pavasarį ir vasarą buvusio lygio, kai Kyjivas ruošėsi puolimui. Tuo remiantis sunku būti optimistu ir rimtai teigti, kad balandžio mėnesį JAV Kongreso Ukrainai skirta 61 mlrd. dolerių – rimta suma – leidžia tikėtis laimėti karą. Ji neleidžia, todėl pagrįstai galima teigti, kad Vakarai neturi jokios pergalės konflikte su Rusija strategijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(13)
(96)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: