Prireikė tik 36 valandų. „Sunaikinti naikintuvai. Rusai negali padengti savo nuostolių“  ()

Didžiausia Ukrainos kariuomenės grėsmė – dronai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai bando apsaugoti savo aviaciją nuo vienos didžiausių grėsmių fronte – bepiločių orlaivių, kurie efektyviai naikina lėktuvus. 

Ukrainos „Unian“ praneša, kad Rusijos žiniasklaidoje pradėjo pasirodyti vaizdo medžiaga, rodanti naujas struktūras, skirtas apsaugoti Rusijos Federacijos aviaciją. Tai slėptuvės, skirtos uždengti naikintuvus nuo didžiausios Ukrainos kariuomenės grėsmės – dronų.

Statinio, kurį ketina statyti rusai, aprašymas rodo, kad pastogė turi metalinį karkasą (dvigubo profilio pagrindu), ant kurio yra kamera, sutvirtinta „didelio stiprumo keraminiais elementais, pagamintais boro karbido, silicio ir aliuminio oksido pagrindu“.

[Vokietija] Fantastiška kaina, 12 colių 2K ekranas, 6+128GB, 8 garsiakalbiai, milžiniška baterija ir kt. Nuostabi Android planšetė („HONOR Pad 8“)
2338 1

Puiki kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Labai geros savybės ir kokybė

Išsamiau

Rusijos Federacija neatskleidžia, kokio tvirtumo turi būti konstrukcija, tačiau žinoma, kad naujosios pastogės surinkimas užtruks gana trumpai. Jai pastatyti prireikia 36 valandų. Rusijos gynybos ministerija jau susisiekė su objekto kūrėjais, kad nustatytų detales dėl tokio tipo statinių statybos kariniuose oro uostuose.

Iš kur kyla Ukrainos dronų baimė RF? Tik pažiūrėkite į Rusijos Federacijos aviacijos dydį. Karybos analitikas Tarasas Chmutas neseniai prabilo apie šioje srityje patiriamus nuostolius ir Rusijos ginklų pramonės gamybos pajėgumus. Ekspertas sakė, kad rusams vis daugiau problemų kyla dėl  vertingiausių orlaivių – naikintuvų Su-34.

 

Ukrainos kariuomenė nuolat giriasi sunaikintais Su-34, o rusai negali padengti savo nuostolių. Nuo 2024 metų pradžios agresoriaus kariuomenė gavo tik keturis tokius lėktuvus, o pernai jų buvo tik 12. Gamybos tempui nesikeičiant, galima tikėtis, kad iki 2024 metų pabaigos rusai gaus dar keturis orlaivius ir taip pasieks aštuonių vienetų metinę gamybą.

Atsižvelgiant į šiuos rezultatus, atrodo akivaizdu, kad valdžia bando apsaugoti visus likusius kariuomenės naikintuvus. Prisiminkime, kad paskutinė efektyvi ataka prieš Su-34 įvyko šių metų rugpjūčio pradžioje, kai ukrainiečiai puolė Rusijos Morozovsko oro bazę.

 

Minėti lėktuvai yra daugiafunkciniai taktiniai bombonešiai, tačiau jie skirti atlikti įvairias misijas. Tai reiškia, kad Su-34 gali ne tik bombarduoti priešo dalinius, bet ir ore įsitraukti į tiesioginę kovą. Jie įsibėgėja iki maždaug 1900 km/h greičio, varomi dviem AL-31F M1 turboreaktyviniais varikliais, o ginkluotė šiose mašinose tvirtinama 12-oje mazgų po fiuzeliažu ir gali sverti daugiausiai 8 tonas. Pritaikyti, be kita ko, nešti FAB bombas, kurias rusai naudoja bombarduodami Ukrainos miestus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(130)
(24)
(106)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()