„100 kv. km žemės, daugiau nei 100 belaisvių.“ Atakuoti ATACMS  ()

Bus reikšminga atsvara taikos derybų su Kremliumi atveju.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-09 „100 kv. km žemės, daugiau nei 100 belaisvių.“ Atakuoti ATACMS  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovų Kursko srityje fone Kyjivas vėl kreipėsi į JAV su prašymu leisti ATACMS pulti Rusijos Federaciją. 

Amerikiečių spauda praneša, kad net ir pačiame Kyjive nesitikėta tokios sėkmės per karinę operaciją Kursko srityje. Atsižvelgdama į tai, Ukraina vėl kreipėsi į JAV, prašydama leisti atakuoti ATACMS tik Rusijos karinius aerodromus.

Antskrydžiai aerodromuose leistų Ukrainai išlaikyti savo kontrolę Kursko srities dalyje, o tai bus reikšminga atsvara taikos derybų su Kremliumi atveju, rašo „The Washington Post“.

Monitorius, kokio dar nesu matęs: 4K raiška, 42 coliai, OLED, ir fantastiškai gera vaizdo kokybė („Philips Evnia 42M2N8900 – Series 8000“ apžvalga)
3641 1

Šis naujausios Philips Series 8000 serijos monitorius išties yra daugeliu požiūrių įspūdingas ir nepaprastas gaminys. Tik rezervuokit jam vietos ant savo stalo.

Išsamiau

Per tris kovų dienas Kursko srities teritorijoje Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko perimti apie 100 kv. km žemės, daugiau nei 100 karo belaisvių ir dujų matavimo stotį. Būtent per šią stotį Kremlius tiekia dujas Vengrijai ir Slovakijai.

Šaltinis rašo, kad dar vakar dujotiekiu buvo tiektos dujos, tačiau Kijevui jo tikrai nereikia. Jei ukrainiečiai norėtų nutraukti „mėlynojo kuro“ tiekimą ES, tai būtų galima padaryti pačioje Ukrainos teritorijoje.

 

Daugelis karybos ekspertų ir analitikų vis dar negali suprasti Kyjivo, nusprendusio siųsti savo karius į Kursko sritį, tikslų. 

Kad ir koks būtų tikrasis tikslas, ukrainiečiai jau daro naują spaudimą V. Putinui. Kursko srities gyventojai atsiduria toje pačioje situacijoje, kurioje daugelis ukrainiečių gyvena nuo 2022-ųjų: nuolatiniai apšaudymai ir priverstinis perkėlimas.

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko įveikti dvi priešo gynybines linijas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(2)
(80)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()