„Tai įeis į karo istoriją.“ Ukrainos pajėgos įvykdė ypatingą misiją (Video)  ()

Ukrainos kariuomenė teigia įvykdžiusi unikalią misiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 6 d. Ukrainos pirmojo asmens vaizdo (FPV) ukrainiečių dronas smogė rusų atakos sraigtasparniui Mi-28 virš Rusijos Kursko srities, rugpjūčio 7 d. laikraščiui „Kyiv Independent“ pranešė žvalgybos šaltinis. Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) specialiųjų operacijų pajėgų padalinio „A“ Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų dronui pavyko pataikyti į sraigtasparnio uodegos rotorių, sakė šaltinis ir pavadino tai „unikalia specialiąja misija, kuri įeis į karo istoriją“.

Filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip FPV dronas pataiko į sraigtasparnį, socialinėje žiniasklaidoje pradėjo plisti rugpjūčio 6 d.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais monstrinės energijos stotys! Pamaitins ir elektromobilį, ir visus namus (Video)
4043 4

„Earth Day Sale“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„FOSSiBOT F3600 Pro“ energijos stotis + „FOSSiBOT FB3840“ papildomos baterijos + „FOSSiBOT SP420“ 420W saulės panelės

Išsamiau

Nors šaltinis teigė, kad sraigtasparnis buvo numuštas, iš vaizdo įrašo neaišku, kas nutiko orlaiviui po atakos.

Rusijos kao tinklaraštininkas Aleksejus Zemcovas, kuris vadovauja kanalui „Voevoda Veščaet“, rugpjūčio 6 d. vakare rašė, kad buvo pataikyta į Rusijos sraigtasparnį ir jis buvo priverstas nusileisti. A. Zemcovas teigė, kad įgula liko gyva ir kad orlaivis buvo išsiųstas remontuoti, tačiau nenurodė jo modelio.

 

Pasak ukrainiečių aktyvisto Serhijaus Sternenkos ir kelių kitų karo analitikų, tai pirmas sėkmingo sraigtasparnio pataikymo į ore esantį sraigtasparnį iš bepiločio orlaivio atvejis.

„SBU dar kartą pademonstravo aukštą profesionalumo, kūrybiškumo ir novatoriškumo lygį naikinant priešą. Rusijai dar turime daug netikėtų siurprizų“, – sakė šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(114)
(4)
(110)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()