Va čia tai naujiena. Ką nuslėpė Gerasimovas  ()

Pažadėjo neišvengiamą „pralaimėjimą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žvalgyba prieš dvi savaites žinojo apie būsimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų invaziją į Kursko sritį, tačiau šalies karinė vadovybė šią informaciją ignoravo, pranešė „Bloomberg“, remdamasi Kremliui artimu šaltiniu.

Pasak jo, informacija apie pasirengimą puolimui – didžiausiam Ukrainai nuo karo pradžios – nebuvo pranešta diktatoriui Vladimirui Putinui. Ją ignoravo ir Generalinio štabo vadovas Valerijus Gerasimovas, kuris nuo 2023 m. sausio vadovauja Rusijos grupuotei Ukrainoje.

[EU+Kuponai] Karinio tvirtumo GPS išmaniojo laikrodžio premjera, 3in1 sulankstomas belaidis įkroviklis, žaidimų konsolė, žibintuvėlis, TWS ausinės ir planšetės (Video)
2663 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWolf BW-iw30“ - 3in1 sulankstomas belaidis įkroviklis

2) 800 retro žaidimų delninė konsolė

3) „Astrolux HM01“ žibintuvėlis

4) „BlitzWolf BW-FYE16 Plus“ - TWS ausinės su įspūdingu LED ekranu

5) „Zeblaze Stratos 3 Ultra“ - karinio tvirtumo GPS išmanusis laikrodis

6) „N-One NPad Pro“ - 8+128GB, 4G LTE, 10,4 2K ekrano Android planšetė

Išsamiau

Mažai tikėtina, kad V. Putinas nuspręs atleisti V. Gerasimovą, kuris Generaliniam štabui vadovauja jau daugiau kaip 12 metų ir liko savo poste nepaisant didelio „valymo“ Gynybos ministerijoje, teigė „Bloomberg“ šaltinis. Tačiau šaltinis sako, Kremliaus kantrybė armijos generolo Gerasimovo atžvilgiu baigiasi.

Trečiadienį Gerasimovas pranešė Putinui, kad Ukrainos kariuomenės žygis Kursko srityje „sustabdytas“, taip pat pažadėjo neišvengiamą „pralaimėjimą“ Ukrainos kariuomenei, kuri iki to laiko spėjo pasistūmėti 10 km nuo sienos ir užimti mažiausiai 10 kaimų.

Po dienos Ukrainos ginkluotosios pajėgos išplėtė savo kontrolės zoną pasienio teritorijose ir užėmė daugiau kaip 400 kvadratinių kilometrų teritoriją. Jų pradėjo kontroliuoti Sudžos miestą ir to paties pavadinimo dujų skirstymo stotį, per kurią rusiškos dujos tiekiamos paskutiniams „Gazprom“ klientams Vidurio Europoje (Austrijai, Vengrijai ir Slovakijai). Ukrainos kariuomenė paėmė į nelaisvę mažiausiai 40 rusų karių, įskaitant šauktinius ir pasieniečius.

 

Nepaisant žvalgybos perspėjimų, staigus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimasis nustebino Rusijos generolus. Paaiškėjo, kad Rusijos kariai buvo prastai pasirengę ir iš pradžių nesudarė didelio pasipriešinimo Ukrainos pajėgoms, pranešė „Bloomberg“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(317)
(9)
(308)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()