„Po vidurnakčio Maskvos laiku.“ Putinas skelbia savo sprendimą  (2)

Sprendimas buvo paskelbtas po vidurnakčio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 10-osios naktį, 5-ąją Ukrainos pajėgų karinės operacijos Kursko srityje dieną, Kremlius nusprendė įvesti „kontrteroristinės operacijos“ (KTO) režimą su Ukraina besiribojančiame regione.

Sprendimas buvo paskelbtas po vidurnakčio Maskvos laiku, kai dauguma rusų miegojo, praneša Dialog.UA.

Nacionalinis kovos su terorizmu komitetas, paskelbęs KTO režimą, paskelbė „padidėjusį sabotažo ir terorizmo grasinimų iš Ukrainos lygį“. Ypatingas režimas veiks ne tik Kursko srityje, kur savo puolimą vykdo Ukrainos ginkluotosios pajėgos, bet ir Belgorodo bei Briansko srityse.

Kai kurie Z kanalai nusprendė būti drąsūs ir išreiškė pasipiktinimą, jų nuomone, tokiu silpnu Maskvos sprendimu. Jie piktinasi, kad Kremlius nenori pripažinti to, kas vyksta, kaip karo.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
2498

Rekordiškai žema kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

KTO režimas Rusijoje įvedamas siekiant užkirsti kelią teroristiniams išpuoliams ir neutralizuoti grėsmes saugumui. Esant šiam režimui gali būti imamasi šių priemonių: judėjimo apribojimas, įskaitant komendanto valandos įvedimą, dokumentų tikrinimas, transporto priemonių apžiūra, mobiliojo ryšio ir interneto nutraukimas, priverstinė gyventojų evakuacija, patalpų saugumo padidinimas. Be to, saugumo pajėgos iš civilių galės atimti automobilius ir kitą turtą, taip pat patekti į jų namus. Tiesą sakant, mes kalbame apie pagrindinių vietovių, kurioms taikomas KTO režimas, gyventojų teisių pažeidimą.

 

Žurnalistas Aleksandras Nevzorovas tokį Kremliaus sprendimą „Telegram“ kanale pavadino „juokingu“.

„KTO režimas reiškia telefonų pasiklausymą, ryšio nutraukimą, transporto priemonių ir pėsčiųjų judėjimo ribojimą, patekimą į būstą be leidimo, turto, automobilių atėmimą, komendanto valandos įvedimą ir t.t. Na, iš ko jie atims transporto priemones ir tikrins dokumentus? Iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, kurios jau valdo daugiau nei 500 kv. km. Na, o neteisėtumas „savų žmonių“ atžvilgiu jau tapo norma. Jie atims ir paskutinius dalykus“, – pažymėjo jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(2)
(135)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: