Zelenskio armija turi problemų. „Mūsų „šiltaširdžiai lyderiai“ nėra pasirengę priimti tiesą“  ()

Prabilta apie Ukrainos kariuomenės būklę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Petro Kuzikas, buvęs Ukrainos politikas, į Ukrainos kariuomenę įstojęs savanoriu pirmąją karo dieną, apie dabartinę padėtį daliniuose kalbėjo interviu Interia.pl. Nacionalinės gvardijos 3-iojo „Laisvės“ bataliono, kurio kariai, be kita ko, dalyvavo mūšiuose dėl Severodonecko ir Bachmuto, vadas pripažino, kad dabar į paviršių pradeda lįsti rimtos problemos, kurios daugelį mėnesių buvo dirbtinai slepiamos ir kurios visų pirma yra blogų politinių sprendimų pasekmė.

[Vokietija] Fantastiška kaina, 12 colių 2K ekranas, 6+128GB, 8 garsiakalbiai, milžiniška baterija ir kt. Nuostabi Android planšetė („HONOR Pad 8“)
2341 1

Puiki kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Labai geros savybės ir kokybė

Išsamiau

Kalbant apie kariuomenę, daugiausia problemų kyla dėl mobilizacijos į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Daug mėnesių Aukščiausiosios Rados parlamentarai negalėjo priimti sprendimo dėl mobilizacijos į kariuomenę išplėtimo. Dėl to buvo vėluojama, o vėliau teko kompensuoti į frontą siunčiamų žmonių skaičiumi, o ne „kokybe“.

Kaip teigia Petro Kuzikas, labai dažnai pasitaiko, kad žmonės, dirbantys teritoriniuose verbavimo centruose, neatlieka net pagrindinių pokalbių su kandidatais į kariuomenę. Kariškis prisipažino žinantis atvejų, kai į dalinius buvo siunčiami žmonės, neturintys elementarių įgūdžių, reikalingų paskirtai pareigybei.

 

Pokalbio metu taip pat buvo kalbama apie psichologines problemas, su kuriomis susiduria mobilizuotieji. Pasak Ukrainos vado, tokie atvejai kelia realią grėsmę ištisiems daliniams. Dažnai pasitaiko, kad nauji kariai per pirmąją kovinę užduotį visiškai praranda sveiką protą.

Apibendrindamas Petro Kuzikas pabrėžė, kad dabartinė situacija daugiausia yra blogų politinių sprendimų pasekmė. Jo nuomone, Ukraina atsidūrė tokioje karo vietoje ne dėl valstybės organizacijos, sukurtų procedūrų, o dėl piliečių, kurie sugebėjo griebtis ginklų ir, nepaisydami nelaimių, kovoti labai aukštu lygiu.

 

„Svarbiausias principas: Ukrainai reikia karių, kurie žudytų už Ukrainą, o ne mirtų už ją. Norint to išvengti, sumažinti nuostolius, reikia įtraukti visus be išimties. Vis dar turime daug problemų dėl personalo, atsargų. Mūsų „šiltaširdžiai lyderiai“ nepasirengę priimti tiesos. Tikrosios tiesos ir situacijos analizės. Mes paprasčiausiai neturime pakankamai visko. Išgyvensime dėl titaniškos karių ištvermės ir didvyriškumo, tačiau didvyriškumu negalima naudotis be galo“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(17)
(124)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: