Evakuacija vidury nakties. Rusams šokas. „Juda šarvuočiai ir gyva jėga“ (Žemėlapis)  ()

Vienas iš pirmųjų tai paskelbė propagandos šaltinis „Dva majora“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-11 Evakuacija vidury nakties. Rusams šokas. „Juda šarvuočiai ir gyva jėga“ (Žemėlapis)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 11-osios naktį Kursko srities gyventojams miegas nerūpėjo. Z karo korespondentai paskelbė apie naują didelio masto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį, sukėlusį vietos gyventojų panikos bangą.

Dialog.UA nagrinėjo istorijos detales.

Naktį keli dideli Rusijos Z kanalai, remdamiesi anoniminiais „patikimais bendražygiais“, pradėjo rašyti apie „naujos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigados įėjimą“ į Kursko srities Belovsko rajoną. Vienas iš pirmųjų tai paskelbė propagandos šaltinis „Dva majora“.

„Proveržis yra keliasdešimt kilometrų, jie veržiasi plačiu frontu. Aplink Belajos kaimą viską užima priešas“, – rašė Z kanalas.

Prie šios informacijos sklaidos prisidėjo ir Rusijos kariškis Jegoras Guzenko, „Tryliktasis“.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
2495

Rekordiškai žema kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Juda šarvuočiai ir gyva jėga. „Kursko srityje, Belovsko rajone, buvo pastebėtos didelės priešo pajėgos, įskaitant šarvuočius ir daugybę gyvos jėgos“ – rašė „Tryliktasis“. Šis jo įrašas dabar ištrintas.

Tokios žinutės sukėlė paniką šios Kursko srities vietovės gyventojams. Daugelis susikrovė savo turtą ir skubiai evakavosi vidury nakties.

 

Informacija apie didelio masto proveržį pasirodė esanti melaginga. Rugpjūčio 11-osios rytą Belovsko apygardos vadovas buvo priverstas padaryti pareiškimą. Jis sakė, kad naktį įvyko tik nedidelis susirėmimas su Ukrainos DRG. Nedidelė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų grupė keliais automobiliais kirto sieną, o tai sukėlė ūmų panikos priepuolį tarp Z karo korespondentų.

 

Rusijos žurnalistas Maiklas Naki situaciją pakomentavo „Telegram“. Jis mano, kad Z kanalai tiesiog sugalvojo didelį Ukrainos proveržį, kad ryte praneštų apie tai, kaip „didvyriškai rusai susitvarkė“.

Naktinės žinutės apie „naują Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį“, (...), buvo noras pakelti savo kanalų reitingus Visa tai buvo absoliuti fikcija... Z kanalai – tai visiški melagiai ir niekšai. Turėtumėte labai skeptiškai vertinti jų informaciją“, – sakė Naki.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(3)
(79)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: