„Belaisvių kolonos, armijos pabėgimas, fronto žlugimas.“ Kas vyksta  ()

„Vienintelis dalykas, galintis paveikti Maskvos derybinę poziciją.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-13 „Belaisvių kolonos, armijos pabėgimas, fronto žlugimas.“ Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvykiai Kursko srityje neturės įtakos Kremliaus derybinei pozicijai, tačiau gali pakeisti situaciją fronto linijoje Ukrainoje dėl galimo Rusijos karių pergrupavimo ir jų perkėlimo kitomis kryptimis.

Apie tai interviu „Glavred“ kalbėjo karo ekspertas, atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas, komentuodamas Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjo Mychailo Podoliako pareiškimą apie realių derybų su Rusija galimybę, kai ši suvoks, kad karas vyksta ne pagal planą.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
2495

Rekordiškai žema kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Anot jo, dėl Rusijos karių pergrupavimo kai kurios veiklos kryptys gali tapti ne tokios įtemptos, o tai leis Ukrainos kariuomenei greičiau išsekinti priešą.

„Vienintelis dalykas, galintis paveikti Maskvos derybinę poziciją, yra jos armijos pralaimėjimas mūšio lauke. Be to, užtenka nugalėti net ne visas armijas, o dalinius bent viena kryptimi“, – man sunku suvokti, ką turėjo omenyje Podoliakas kalbėdamas apie derybų galimybę“, – atkreipia dėmesį ekspertas.

Ždanovas priminė, kad vizito Irane metu Šoigu pakartojo pagrindinius Putino reikalavimus Ukrainai, įskaitant kariuomenės išvedimą iš Chersono, Zaporižios, Donecko ir Luhansko sričių, sankcijų Rusijos Federacijai panaikinimą, Ukrainos neįstojimo į NATO garantijas ir Rusijos pripažinimą okupuotoms Ukrainos teritorijoms.

 

Ždanovo teigimu, Maskva būtent taip mato sąlygas pradėti derybas su Kyjivu. „Tik pralaimėjimas mūšio lauke, kurį lydės belaisvių kolonos, Rusijos armijos pabėgimas ir fronto žlugimas viena operatyvine kryptimi, gali priversti Putiną sutikti su derybomis, pagrįstomis bent jau tam tikrais kompromisais“, – apibendrino Ždanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(302)
(15)
(287)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: