Prasidėjo tikras košmaras. To nebuvo nuo pačios karo pradžios  ()

Daugiausiai Ukrainos civilių aukų buvo 2024 liepos mėn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis Jungtinių Tautų vyriausiojo žmogaus teisių komisaro ataskaita, 2024 m. liepą Ukrainoje žuvo daugiausiai civilių gyventojų nuo 2022 m. spalio mėn. – mažiausiai 219 žuvo ir 1 018 buvo sužeisti.

Nuo pat plataus masto invazijos pradžios Rusijos pajėgos apšaudė Ukrainos miestus visoje šalyje, gadindamos svarbiausią infrastruktūrą ir trikdydamos kasdienį gyvenimą, o daugelis jų pagal tarptautinę teisę laikomi karo nusikaltimais.

Ataskaitoje pabrėžiama didelio masto koordinuota Rusijos ginkluotųjų pajėgų ataka liepos 8 d., per kurią keliuose Ukrainos miestuose žuvo mažiausiai 43 civiliai, įskaitant penkis vaikus, ir 147 buvo sužeisti.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Monstriniai nešiojami PC, el. paspirtukai, pompos ir belaidės kolonėlės (Video)
2771 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-AP1“ - belaidė pompa

2) „N-ONE Nbook Plus“ - 16+512GB, 360 laipsnių lankstus, Win 11 Pro OS

3) „Ninkear A16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

4) „ANGWATT CS1“ - el. paspirtukas, 1000W, vienu įkrovimu 85 km, 55 km/h

5) „BlitzWolf BW-WA3“ - masiškai perkama 100W belaidė kolonėlė

6) „BlitzWolf BW-WA4“ - puikios kainos ir kokybės 30W belaidė kolonėlė

Išsamiau

Kyjive raketos smūgis sunaikino dalį vaikų ligoninės „Ochmatdyt“ ir apgadino vaikų širdies ligų centrą. Per Rusijos ataką žuvo du civiliai, o 32 buvo sužeisti, įskaitant aštuonis vaikus, kurie buvo paguldyti į ligoninę. Raketos smūgis smarkiai apgadino svarbias ligoninės dalis, įskaitant operacines ir toksikologijos skyrių.

 

Birželio ir liepos mėnesiais Rusijos karinių operacijų dėmesys buvo perkeltas iš šiaurinės Charkivo srities į Donecko sritį. Dėl šio poslinkio labai padaugėjo civilių aukų Donecke – nuo ​​125 gegužę iki 269 liepą.

JT ataskaitoje pažymima, kad didžioji dauguma civilių aukų ir žalos švietimo ir sveikatos įstaigoms įvyko vyriausybės kontroliuojamose Ukrainos teritorijose. Konkrečiai, šiose vietovėse buvo pranešta apie 90 procentų civilių aukų ir 86 procentus žalos tokiems objektams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(20)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: