„Suaktyvėjo tam tikra „liga“.“ Kas vyksta  ()

Pavojingi ir gerai ginkluoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai ginkluoti vyrai prasiveržė per sieną Kursko srityje ir užėmė kelias Rusijos gyvenvietes, agresorės Rusijos kariuomenė suintensyvino bandymus pralaužti Ukrainos kariuomenės gynybą Pokrovskio ir Kurachovskio kryptimis.

Tai „Kyiv24“ kanalui pasakojo Jakovo Gandziuko vardo 59-osios atskirosios motorizuotosios pėstininkų brigados karininkas Sergejus Cechotskis. Pasak jo, priešo pajėgų ir priemonių koncentracija šiose kryptyse yra didelė nuo balandžio mėnesio, tačiau pastarosiomis dienomis okupantai pradėjo mesti maksimalius išteklius į mūšį, kad pasiektų sėkmę. Dabar jiems to padaryti nepavyko.

„Dabartinių įvykių fone Kursko „liaudies respublikoje“ priešui suaktyvėjo tam tikra „liga“. Rusai pradėjo maksimaliai ir labai dideliais kiekiais naudoti viską, ką turi mūšio lauke. Todėl padėtį apibūdiname kaip labai įtemptą. Tačiau tuo pat metu ją Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė vis dar kontroliuoja“, – sakė kariškis.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
2495

Rekordiškai žema kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Ukrainos kariuomenė taip pat užfiksavo, kad padaugėjo sprogmenų numetimo bepiločiais orlaiviais atvejų. Kovoti su tuo Ukrainos kariuomenei padeda elektroninės kovos įranga ir bepiločiai orlaiviai. Cechotskis taip pat sakė, kad kryptimi, kurioje yra jo brigada, vakar priešas bandė surengti pėstininkų puolimą.

„Rusai, kaip Čiapajevas, raunasi ten, kur buvo nukreipti.... Dėl to mūsų vakarienė buvo atidėta vėlesniam laikui, nes visi atėjo, nes turime visus susekti, „išsiųsti pakvietimą“, „susitarti dėl vietos“ ir taip toliau“, – sakė jis.

 

Ukrainos karininkas mano, kad dabar diktatorius V. Putinas nežino, ką daryti, todėl Rusijos kariuomenė pradeda dar labiau skilti ir panikuoti. Nepaisant to, nereikėtų nuvertinti priešo – Pokrovskio ir Kurachovo kryptimis priešų grupuotė yra pavojinga ir gerai ginkluota.

„Reikėtų suprasti, kad jie yra tarsi užspeistos žiurkės, kurios neturi ko prarasti. Ir tam visada reikėtų skirti daugiau dėmesio. Todėl mūsų vadovybė dabar daro viską, kad išmuštų iniciatyvą iš jų rankų“, – apibendrino karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(2)
(130)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: