„Puolimas „plačiu frontu“.“ Jie nuėjo labai toli (Foto, video)  ()

„Nesuprato momentų kai kuriuose pasienio teritorijų taškuose“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai sekmadienio vakarą pabandė įžengti į Kursko srities Belovsko rajoną, esantį šalia Sudžos rajono, kur nuo antradienio vyksta mūšiai su sieną pralaužusiomis Ukrainos pajėgomis.

Apie tai rašo „Agentūra“.

Tai liudija vietos valdžios institucijų pareiškimai. Be to, naktį iš savo namų išėjo Belgorodo srities su Kursko sritimi besiribojančio Krasnojaružsko rajono gyventojai, o tai gali reikšti, kad naujų Ukrainos kariuomenės atakų tikimasi ne tik Sudžos srityje.

Šeštadienį į Belovo rajoną įžengė Ukrainos diversijos ir žvalgybos dalinys, ryte pranešė rajono administracijos vadovas.

Pasak V. Volobujevo, valdžia „nesupranta momentų kai kuriuose pasienio teritorijų taškuose“.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
2500

Rekordiškai žema kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Rusijos karo kanalas „Dva majora" pirmasis pranešė apie Ukrainos dalinių įžengimą į Belovo rajoną, remdamasis „patikrintais bendražygiais“.

Žinutėje buvo rašoma apie „kelių dešimčių kilometrų prasiveržimą“, „tankų apšaudytą ligoninę“ ir Ukrainos kariuomenės puolimą „plačiu frontu“.

Pasak kanalo, viskas aplink Sloboda Belaja buvo „užimta priešo“. Po pusvalandžio Z-kanalai pranešimą apie proveržį ėmė neigti.

Tačiau ryte tinklaraštininkas Jurijus Podoliaka rašė, kad diversijų ir žvalgybos dalinys „(...) nuėjo labai toli. Jo judėjimas vyko ir netoli Sloboda Belaja“, – patikslino jis.

 

Vietos gyventojai naktį masiškai paliko kaimyninės Belgorodo srities Belovo rajoną Kursko srities Krasnojaružsko rajone, sekmadienio rytą pranešė srities gubernatorius Gladkovas. Jis išreiškė viltį, kad žmonės jau grįžo atgal.

Keliomis valandomis anksčiau internete pasirodė vaizdo įrašas, kurį tikriausiai nufilmavo Ukrainos kariškiai Porozo kaime, esančiame už 19 km nuo Krasnojaružsko rajono.

 

Panašu, kad Ukraina plečia savo invazijos į Rusiją teritoriją, siekdama pakelti ukrainiečių moralę, o Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmai vis labiau panašėja ne į trumpalaikį reidą, o į užsitęsusią operaciją, kuria siekiama nukreipti Rusijos pajėgas, rašo „The Washington Post“ (WP).

Įsiveržimas į Kursko sritį leido Ukrainai pademonstruoti, kad ji vis dar gali vykdyti sėkmingas puolamąsias operacijas, WP sakė Austrijos karo analitikas Franzas-Stefanas Gadi.

Tai patvirtino ir vienas Vakarų diplomatas Kyjive, nenorėjęs atskleisti savo tapatybės.

„Ši operacija yra puikus momentas prieš JAV rinkimus vėl įtraukti šį konfliktą į žemėlapį“, – sakė diplomatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: